Одбојкашице Србије прве у групи, следи полуфинале са Холандијом

Србија – Италија 3:1 (25:21, 25:19, 23:25 и 25:23). Одбојкашице Србије савладале су селекцију Италије са 3:1 у последњој утакмици Г групе и освојиле прво место у групи. Противник у полуфиналу Светског првенства нашим одбојкашицама биће селекција Холандије у петак рано ујутру.

Обе репрезентације су већ обезбедиле пласман у полуфинале Светског првенства, па овај меч није имао већи резултатски значај, али је одлучивао о томе ко ће заузети прво место у групи, а тиме и бољу позицију пред борбу за медаље.

Данашњом победом наше одбојкашице су нанеле први и једини пораз Италијанкама на овом шампионату и осигурале прву позицију у групи Г.

Изабранице Зорана Терзића одиграле су још један врло добар меч, са одличном игром у нападу и још бољом у пољу.

Тако је меч отворен са 25:21 у првом сету и трасиран је пут ка новом тријумфу на СП. Други део игре српске играчице су добиле са 25:19, док су у трећем сету Италијанке узвратиле и смањиле предност.

Међутим, Тијана Бошковић и екипа су у четвртом сету издржале нападе ривала и у финишу ипак преломиле сет у своју корист, самим тим и меч за 3:1. 

Пласман у полуфинале обезбедиле су још одбојкашице Холандије и Кине, које ће, такође у међусобном сусрету, од 12.20, одлучити која ће екипа са прве позиције у борбу за медаље.

Ривал Српкињама у борби за финале и сигурну медаљу биће поражена Холандија. Тај меч игра се у петак од 6.40 у Јокохами. 

Ток меча:

11.04 – Опет сет пун резултатских преокрета. У четврти сет супарнице су ушле равноправном борбом, наше одбојкашице су у једном тренутку повеле са 7:5, али су Италијанке брзом серијом од три поена поравнале резултат и повеле са 8:7 а потом и са 10:8. Ипак, наше одбојкашице анулирају разлику и прелазе у вођство које успевају да задрже до средине сета, када вођство опет преузимају Италијанке са 16:14. У самом финишу сета одбојкашице Србије преузимају иницијативу, још једном преокрећу резултат и освајају сет са 25:23 за победу у мечу од 3:1.

10.30 – Наше одбојкашице настављају са сјајном игром, која доноси предност на старту трећег сета, али Италијанке појачавају притисак и успевају да начине резултатски преокрет са 3:1 на 3:4, да би убрзо повећале предност на 4:7. Одбојкашице Србије су у неколико наврата покушавале да анулирају предност противница, али не успевају у томе и Италијанке са 23:25 смањују на 2:1 у сетовима.

10.01 – Крај другог сета. Одбојкашице Србије настављају са добром игром и у другом сету, што на самом старту доноси резултатску предност коју противнице не успевају да анулирају упркос томе што су долазиле неколико пута до изједначења у првом делу сета. У наставку сета одбојкашице Србије појачавају притисак и предност да би на крају са убедљивих 25:19 добиле сет за 2:0 у мечу.

09.34 – Сет пун преокрета у финишу добија тим Србије. Обе екипе су самоуверено ушле у меч, а Италијанке успевају да поведу на самом старту са 4:2. Убрзо тим Србије преузима иницијативу и преокреће резултат серијом освојених поена за 8:4, али Италијанке успевају да дођу до изједначења, а потом и до резултатског преокрета на 16:14. Али наше одбојкашице преузимају нову иницијативу, прелазе поново у вођство и освајају први сет са 25:21.

09.10 – Почео је дуел одбојкашица Србије и Италије. Наше одбојкашице освајају први поен.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво