Србија победом над Аргентином на корак од треће фазе такмичења

Србија – Аргентина 3:0 (25:18, 25:22, 25:22). Сигурном игром Србија је савладала Аргентину и приближила се пласману међу шест најбољих. У недељу од 19.40 дуел са Пољском, који ће одлучити победника групе.

Изабраници Николе Грбића савладали су Аргентинце и приближили се пласману међу шест најбољих. Противник је највећи отпор пружио у трећем сету, када је испустио шест поена предности, тачније, наши одбојкаши су успели да направе преокрет и стигну до новог тријумфа на Светском првенству.

Одлично је деловала наша селекција у прва два сета. После почетне неизвесности наши су успевали да стекну предност, коју су чували до краја сета. Нешто убедљивије решили су први сет у своју корист када је противник освојио 18 поена, у другом сету Аргентинцима су припала 22 поена.

Аргентинци као да су се пробудили у трећем сету. Од самог старта су стекли предност и константно је повећавали све до 16:10, потом су стигли и до 19:14. Наши одбојкаши су тада почели да топе предност противника, направили фантастичан преокрет и повели са 21:20. Потом су мирно привели сет и меч крају.

Највише поена у нашој селекцији забележио је Дражен Лубурић – 14. Њега је пратио Марко Ивовић са 12. Урош Ковачевић и Срећко Лисинац забележили су по осам поена.

Наредни ривал наше екипе је селекција Пољске. Меч је на програму у недељу од 19.40.

Ток меча:

17.33Крај меча. Трећи сет: Србија – Аргентина 25:22. На првом техничком тајм-ауту Аргентина води са 8:6. Потом противник долази до предности од пет поена – 12:7. Аргентинци настављају са добром игром и на другој паузи воде са 16:10. Србија успева да веже неколико поена и смањи на 19:18, а потом и да преокрене резултат и поведе са 21:20. Србија је била боља и у трећем сету.

16.59 – Крај другог сета. Србија – Аргентина 25:22. Равноправна игра и на старту другог сета. На првој паузи противник има минималну предност – 8:7. Наши успевају да преокрену и поведу са 10:9. Поново Аргентинци појачавају и воде са 13:11. Србија успева до другог техничког тајм-аута да поведе са 16:15. Наши одбојкаши успевају да увећају предност на 20:17. Србија потом рутински приводи сет крају за 2:0.

16.26 Крај првог сета. Србија – Аргентина 25:18. Наши одбојкаши су на старту повели са 2:0. Потом је уследила игра поен за поен и на првом техничком тајм-ауту Србија је водила са 8:7. Наши одбојкаши успевају да направе серију и поведу са 12:9. Три поена разлике задржали су до другог техничког тајм-аута – 16:13. Србија је наставила са одличном игром и у финиш сета ушла при вођству од 20:15. Сигурном игром наши одбојкаши приводе сет крају.

16.00 – Почео је меч.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво