Терзић: Желимо медаљу на Гранд прију

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је циљ његове екипе да у предстојећој сезони Гран прија дође до медаље, прве у том такмичењу још од 2013. године.

"Амбиције су нам да се квалификујемо на фајнал-сикс и да први пут после 2013. године, када смо освијили бронзу поново нападнемо још једном медаљу", рекао је Терзић на конференцији у Хотелу "Краун плаза".

Одбојкашице Србије у среду у 9.15 часова преко Истанбула путују у Анкару, где ће током првог викенда прве двизије Гран прија играти у Групи А са Турском, Бразилом и Белгијом.

"Већ неколико година уназад Гран при нам је служио као припрема за такмичења после тог, из простог разлога што су она била важна, а и јер је Гран при био у незгодно време, па смо наступали у комбинованом саставу, јер смо неке играчице морали да одмарамо. Сада је нешто другачија ситуација, јер имамо довољно времена од Гран прија да се припремимо и одморимо за Европско првенство. Ове сезоне ће ићи најспремнијих 14 играчица у овом тренутку", рекао је он.

Први меч репрезентативке Србије одиграће у петак против Турске од 15.30 по средњеевропском времену.

У оквиру другог викенда, Србија ће играти у Групи Д групи у Сендаију од 14. до 16. јула са Бразилом, Јапаном, и Тајландом, а у оквиру трећег викенда, од 21. до 23. јула у Групи Г са у Хонг Конгу са Русијом, Јапаном и Кином.

Средњи блокер репрезентације Србије Милена Рашић сложила се са селектором Терзићем да је предстојећи Гран при од велике важности.

"Гран при је ове сезоне од велике важности. Даћемо све од себе да се нађемо на завршном турниру и да се вератимо с медаљом. Права сезона тек сада креће, јер све ово раније је била само генерална проба и прилика да се уиграмо и вратимо у форму из претходних сезона, што није био проблем јер се добро познајемо", рекла је Рашићева.

Финални турнир Гран прија играће се од 2. до 6. августа у кинеском Нанђингу. На Финалном турниру ће, поред домаћина, Кине, играти и пет најуспешнијих репрезентација са јединствене табеле после три одиграна викенда.

На списку Терзића су:

Техничари: Ана Антонијевић и Бојана Живковић;

Коректори: Ана Бјелица, Тијана Бошковић и Сања Малагурски;

Либера: Јелена Благојевић и Теодора Пушић;

Блокери: Милена Рашић, Стефана Вељковић и Јована Стевановић;

Примачи: Бранкица Михајловић, Тијана Малешевић, Бјанка Буша и Бојана Миленковић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво