Читај ми!

Рутинска победа одбојкаша на старту квалификација

Мушка одбојкашка репрезентација Србије победом је почела турнир Групе Е друге рунде квалификација за Европско првенство.

Српски одбојкаши су на почетку турнира у Загребу убедљиво победили Белорусију са 3:0 у сетовима (25:17, 25:22, 25:15), после сат и 32 минута игре.

Србија је играла концентрисано и мотивисано и остварила је рутинску победу. Први и трећи сет нису били неизвесни, док је противник у другом имао предност, али је екипа селектора Николе Грбића ипак била боља.

Србија ће у четвртак од 15.00 у другом колу играти против Данске. Групу чине још Швајцарска, Хрватска и Норвешка.

Селектор српских одбојкаша Никола Грбић рекао је да је изузетно задовољан приступом играча у победи над Белорусијом, а да проблем представља непознаница противника на квалификационом турниру за Светско првенство.

"Изузетно сам задовољан приступом целе екипе. Оно што се десило, пратиће нас кроз све наредне утакмице јер имамо веома мало података о противницима", рекао је Грбић после утакмице у Загребу.

Грбић је казао да су поједини играчи противничке екипе мењали позиције, да је било тешко адаптирати се на много промена.

"Момци су то, стварно, својим приступом, концентрацијом и игром анулирали и због тога ми је много драго", истакао је Никола Грбић.

Он је у дуелу са Белорусијом користио 11 играча, а најавио је подељену минутажу током целог турнира.
"Играће сви, неко више, а неко мање. Имамо само утакмице, не и тренинг, и играчима је потребно да осете дворану. Сви ће добити шансу и неку минутажу. Како буде одмицао турнир, тако ћемо видети противнике и стање у ком су момци, па ћемо се адаптирати", навео је селектор.

По његовим речима, Србија на турниру у Загребу зависи само од себе.

"На овом турниру, највећи противници смо сами себи. Апсолутни смо фаворит, јачи од свих и морамо да размишљамо само о себи, да играмо своју игру и не спуштамо се ни на чији ниво. Размишљам само о томе како да моја екипа игра довољно добро, да не кажем феноменално", рекао је Грбић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара