Читај ми!

Звезда одбранила трофеј у Купу

Одбојкаши Црвене звезде савладали Рибницу са 3:0 (25:21, 26:24, 25:19) у финалу Купа Србије, чиме су одбранили трофеј у овом такмичењу.

Одбојкаши Црвене звезде одбранили су вечерас трофеј у Купу Србије, пошто су у финалу у Краљеву победили Рибницу са 3:0 у сетовима (25:21, 26:24, 25:19).

Почетак утакмице припао је Рибници, која је повела на првом техничком тајм-ауту са 8:6, а одмах затим и са 10:6. Одржавали су Краљевчани предност од четири поена до резултата 14:10, када је Црвена звезда са три узастопна поена смањила на 14:13.

На другом техничком тајм-ауту било је 16:14 за Рибницу, али је Звезда врло брзо изједначила, а потом и повела са 21:19.

Црвено-бели су успешно одржавали разлику за коначних 25:21 и вођство од 1:0 у сетовима.

У другом сету се на старту водила изједначена борба, у којој је Црвена звезда имала минималну предност, да би на првом техничком тајм-ауту имала предност од три поена (8:5).

Уследила је игра поен за поен, да би после вођства од 14:11, са два везана поена, Црвена звезда стигла до предности од 16:11.

Краљевчани се нису предавали, па су после предности Звезде од 18:14 прво смањили на 18:16, а затим и преокренули резултат на 21:20.

Рибница је тада заиграла фантастично, ношена публиком, и повела са 24:22. Међутим, није успела да искористи две сет лопте, па је Црвена звезда серијом 3:0 успела да преокрене резултат и стигне до своје прве сет лопте. Својим трећим узастопним блоком, Вук Милутиновић је донео Звезди последњи поен у другом сету и вођство од 2:0 у сетовима.

Од почетка трећег сета се играло поен за поен, а на првој паузи резултат је био 8:7 за Звезду. Одбојкаши Рибнице су на другом техничком тајм-ауту имали предност од једног поена, али је Звезда са три везана поена са 19:17. Звезда је до краја сета одржавала ту предност.

Победом у финалу 49. Купа Србије одбојкаши Звезде су 12. пут освоји национални куп.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво