Читај ми!

Војводина освојила Куп

Одбојкаши Војводине освојили су Куп Србије пошто су у финалу у Новом Саду победили Млади радник из Пожаревца са 3:1 (23:25, 25:18, 25:23, 25:23). Меч у хали Спенс трајао је један сат и 51 минут.

У мечу достојном финала, Новосађани су освојили 13. Титулу победника националног Купа, а све честитке заслужују и одбојкаши Младог радника за партију пружену у финалу, у препуној Малој дворани СПЕНС-а, у поново, изванредној атмосфери, у којој су навијачи на ногама дочекали крај утакмице.

Први сет је у потпуности припао одбојкашима Младог радника, који су на старту повели са 4:0, па потом 7:1, 8:3 и 11:3. Војводина НС Семе је смањила на 12:5, па на 12:9. Било је 15:11 за Пожаревљане, потом 16:13, 16:15 и 19:15. У финишу, Млади радник је имао четири везане сет лопте (24:20), да би искористио тек четврту за 25:23 и 1:0 у сетовима.

У другом сету обрнута слика. Новосађани су повели од старта и успешно одржавали разлику. После знатно боље игре него у првом сету, Војводина НС Семе је решила други сет у своју корист са 25:18, за 1:1 у сетовима.

У трећем сету екипе су у серијама освајале поене, али су Новосађани ипак успели да сачувају предност стечену на почетку. Како се ближио финиш, тако су Пожаревљани смањивали разлику. Стигла је Војводина НС Семе до 24:21 и искористила тек трећу сет лопту за 25:23 и 2:1 у сетовима.

Четврти сет је био, можда и најузбудљивији, али од друге половине сета, Новосађани су стигли до три поена предности, да би Млади радник пришао на само поен заостатка (20:19). На сервис Костића, Пожаревљани стижу до потпуног преокрета и вођства од 21:20. У игри поен за поен, више смирености и концентрације имали су Новосађани, који су успели поново да поведу са 23:22. Изједначили су Пожаревљани на 23:23, а затим је Војводина НС Семе стигла до прве меч лопте (24:23), коју је реализовала за коначних 25:23 и 3:1 у сетовима.

Утакмицу у Малој сали СПЦ Војводина у Новом Саду посматрало је 1900 гледалаца, а судили су Горан Градински и Иван Лазаревић.

Најефикаснији у екипи Војводине био је Милија Мрдак са 20 поена, а следио га је Марко Ивовић са 16. Андрија Герић и Александар Веселиновић додали су по 10.

У тиму Младог радника Огњен Дудуј имао је 20 поена, Иштван Шулц постигао је 17, а Никола Васић 16.

Војводина је јуче у полуфиналу била боља од Партизана, док је Млади радник савладао Рибницу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво