Читај ми!

Серена победила и плакала

Актуелна шампионка Вимблдона Серена Вилијамс започела је одбрану титуле победом над Араван Резаи са 2:1. Меч на централном терену за Серену је био више од игре, пошто је Американка на терен вратила после годину дана паузе због повреда и болести.

Америчка тенисерка Серена Вилијамс почела је одбрану титуле на Вимблдону данас, после годину дана паузе, победом над Араван Резаи у три сета, а онда је бризнула у плач на централном терену.

 

Пошто је сервирала тринаести ас и закључила победу од 6:3, 3:6, 6:1, Вилијамсова је зарила лице у пешкир и јецала на столици поред терена.

Била је у сузама и док је напуштала терен, обузета емоцијама после дуге паузе, у којој је имала две операције стопала и лечење због угрушака крви у плућима.

"Обично не плачем... али, било је тако тешко. Никад нисам сањала да ћу поново бити овде. А камоли да победим. Све што сам хтела је да добијем макар још један меч овде", рекла је четворострука победница Вимблдона.

Вилијамсова је пала током меча, али се у трећем сету вратила, преузела контролу својим моћним сервисом и снажним ударцима, тако да је показала зашто и даље важи за једног од фаворита упркос дугачкој паузи.

"Година ми је била катастрофална, али сам се молила. Бити у могућности да се вратим на Вимблдон је прилично фантастично. Нисам очекивала да ћу играти. А нисам ни очекивала да ћу ишта урадити, тако да сам јако узбуђена. Никад у животу нисам плакала од среће", рекла је Серена Вилијамс.

После изгубљеног другог сета, Вилијамсова је преузела контролу трећег сета, у коме је добила последњих пет гемова.

"Само сам мислила 'ово је Вимблдон'", рекла је Вилијамсова.

Она је данас отворила такмичење на централном терену као актуелна победница.  На Централни терен изашла је на терен у складу са традицијом турнира, носећи бели џемпер на закопчавање, а играла је у класичној белој хаљини са оивиченој плавим. Нокте је лакирала у боје Вимблдона - љубичасто и зелено.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара