Новак у полуфиналу Србија опена

Новак Ђоковић је савладао Виктора Троицког са 2:0 (6:3, 6:2) и пласирао се у полуфинале првог Србија опена у Београду.

После Јанка Типсаревића, кога је победио у другом колу, Новак Ђоковић је савладао још једног нашег тенисера - Виктора Троицког - и пласирао се у полуфинале, где га очекује Италијански тенисер Андреас Сепи. Сепи је 36. играч на АТП-листи, против кога наш тенисер, у досадашњим сусретима, води са 4:0.

"Српско четвртфинале" почело је са скоро сат времена закашњења, због проблема са осветљењем на централном терену СРЦ "Милан Гале Мушкатировић".

Пошто је проблем са напајањем електрочном енергијом решен, Ђоковић и Троицки су започели дуел уз пођеднако снажну подршку препуног стадиона.

После почетног брејка Виктора Троицког Новак је контролисао меч до последњег ударца. Одмах је вратио брејк и освајао поене, стиго је до другог брејка и мирно привео сет крају.

У другом сету Троицки није имао снаге да се супротстави одличној Ђоковићевој игри , који је без напора освајао поене. Троицки је освојио почетни гем на свој сервис. Новак везује три гема, Троицки смањује на 3:2. Од тог тренутка Ђоковић агресивном игром осваја све гемове и решава сет у своју корист.

Парови полуфинала:

Иво Карловић - Лукаш Кубот 6:7, 2:6
Новак Ђоковић - Андреас Сепи 20.00 РТС-2
 

Ђоковић и Мађаровски изгубили у четвртфиналу дубла

Српски тенисери Марко Ђоковић и Дарко Мађаровски нису успели да се пласирају у полуфинале игре парова на првом АТП турниру "Србија Опен" у Београду, пошто су у четвртфиналу изгубили од Швеђанина Јохана Брунстрома и Жана Жилијена Ројера са Холандских Антила резултатом 6:2, 6:2.

Ни други српски дубл Никола Ћирић и Давид Савић није раније успео да уђе у полуфинале, пошто је изгубио од пољско-аустријске комбинације Лукош Кубот - Оливер Марах са 6:4, 3:6, 10:8.

Ђоковић и Мађаровски који су претходног дана направили сензацију на турниру победивши прве носиоце Ненада Зимоњића и Данијела Нестора, вечерас нису имали решење за Брунстрома и Ројера који су ефикасном игром за свега 48 минута стигли до предности од 6:2 и 5.0.

Тада су српски тенисери први пут од почетка меча покушали да направи преокрет, освојивши гем на сервис противника за 5:1, а одмах затим смањивши на 5:2, што је међутим, био њихов максимум.

Парови полуфинала дубла:

Брунстром (Шве)/Рохер (ОХА) - Гранољерс/Вентура (Шпа)
Меч почиње после првог полуфинала у сингл око 16.00 часова

Васен (Хол)/Зеленај (Свк) - Купот (Пол)/Марах (Аут)
Меч почиње после другог полуфинала сингла око 22.00 часа

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво