Читај ми!

Новак: Усудите се да сањате велике снове, све је могуће

Новак Ђоковић, пун емоција након што му је уручен пехар, прво је захвалио Стефаносу Циципасу, а потом и имао поруку за младе који долазе да сањају велике снове. Новак је захвалио и свом тиму и осврнуо се на све што се догађало на овом турниру.

Новак Ђоковић је савладао Грка Стефаноса Циципаса са 3:0, по сетовима 6:3, 7:6, 7:6 и освојио 10. титулу на Аустралијан опену.

"Пре свега морам да захвалим Стефаносу. Хвала ти пуно на поштовању и благим, финим речима. Обојица смо се сложили, на терену смо страшни ривали, али без обзира на то ко је на другој страни мреже, треба да се поштујемо и да признајемо труд сваког противника. Ја признајем твој труд, невероватан турнир који си имао.

Ниси имао среће вечерас, била је велика битка. Ово дефинитивно није твоје последње гренд слем финале, имаш много времена, много више од мене. Волео бих да честитам и твом тиму, твојој породици. Знам колико времена проводите како би ти постао боља особа, бољи тенисер и на терену и ван њега.

Ти си један од најпрофесионалнијих тенисера на туру, један од најзанимљивијих момака, изузетно си интересантна особа. Волео бих да на крају кажем нешто о наше две земље – Грчкој и Србији.

Наше две мале земље немају богату тениску традицију. Нисмо имали превише играча на које можемо да се угледамо, тако да порука за било ког младог тенисера и тенисерку који долазе – усудите се да сањате велике снове, све је могуће. Немојте да дозволите да вам било ко одузме снове. Што теже детињство имате, постајете снажнији, Стефанос и ја смо доказ тога.

Какво путовање за мене и моју породицу, не знам одакле да почнем. Знам да ме толеришете понекад, чак и моје најгоре стране. Ценим љубав и подршку коју добијам. Не знам да ли ћеш ми, Горане (Иванишевићу), некада опростити за оно што сам радио све ове године. Овај трофеј је мој, колико и ваш!

"Вратио сам се ове године... Хвала свима који су учинили да се осетим добродошлим. Постоји разлог зашто најбоље играм у каријери баш у Аустралији, испред легендарног 'Рода Лејвера'. Трудим се да се уштинем, ово је дуго путовање. Само мој тим и породица знају кроз шта смо прошли у протеклих четири-пет недеља. Ово је највећа моја победа у животу с обзиром на то какве су околности. Хвала организаторима, надам се да ћемо се видети и следеће године", закључио је Ђоковић.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара