Читај ми!

Циципас први финалиста Аустралијан опена

Грчки тенисер Стефанос Циципас савладао је Руса Карена Хачанова са 3:1 (7:6, 6:4, 6:7, 6:3) у првом полуфиналу Аустралијан опена. У свом другом гренд слем финалу у каријери Циципас ће се срести са победником дуела Новака Ђоковића и Томија Пола.

Тренутно четвртом играчу света Стефаносу Циципасу требало је више од три сата и 20 минута игре у "Род Лејвер арени" да надигра Хачанова, који је двадесети на АТП листи.

Већ први сет, који је разрешен у тај-брејку, наговестио је да ће борба бити врло неизвесна и равнотравна.

Предност је освојио Циципас са три мини-брејка, а онда је у другом сету у деветом гему освојио и брејк за убедљиво вођство од 2:0 у мечу.

У трећем сету Рус узвраћа и враћа се у меч освојивши сет у тај-брејку, али Грк се у четвртом гему поново враћа на победничку стазу.

Направио је брејк у другом гему, повео са 3:0 после потврде и потом лако привео овај за њега крајње неугодни дуел крају.

За Циципаса је ово друго гренд слем финале, после 2021. године на Ролан Гаросу, када га је у изузетно узбудљивом мечу, после преокрета, надиграо Новак Ђоковић.

Могуће је да ће се слична ситуација поновити и на Аустралијан опену јер Циципаса у финалу очекује дуел са победником полуфинала у коме ће снаге одмерити најбољи тенисер Србије и Американац Томи Пол.  

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво