Читај ми!

Надал изгубио од 65. тенисера света и завршио учешће на Аустралијан опену

Американац Макензи Мекдоналд победио је Рафаела Надала 3:0 у сетовима (6:4, 6:4, 7:5), па је бранилац титуле у Мелбурну учешће на првом гренд слем турниру у сезони завршио већ у другом колу.

Макензи Мекдоналд, 65. играч света, зауставио је Рафаела Надала у другом колу Аустралијан опена.

Шпанац је од краја другог сета имао проблема са повредом леве ноге, због које је затражио медицински тајм-аут, али ни интервенција доктора није спречила прво велико изненађење у Мелбурну ове године.

Амерички тенисер је и у првом и у другом сету дозволио Надалу да направи брејк, али је освојио по два, што је било довољно да оба реши у своју корист резултатом 6:4.

У трећем сету су и један и други тенисер сигурно чували сервис, све до 11. гема, када је Мекдоналд још једном направио брејк, повео 6:5, а онда у наредном гему одсервирао за велику победу.

Ово је први пут још од Аустралијан опена 2016. године и пораза од земљака Фернанда Вердаска да је Надал учешће на једном од четири најважнија турнира завршио пре трећег кола. Тада је елиминисан већ на првој препреци, а последњи неуспех у другом колу неког од гренд слемова шпански тенисер је доживео годину дана раније на Вимблдону, када га је изненадио Дастин Браун.

Шпанац је у изузетно лошој форми - после пораза од Френсиса Тијафоа и елиминације са Ју-Ес опена у осмини финала, одиграо је осам званичних мечева и изгубио шест пута.

Меч Рафаела Надала и Макензија Мекдоналда у Аустралији судила је Српкиња Маријана Вељовић, а шпански тенисер је у првом сету био незадовољан јер, по његовом мишљењу, није добио довољну паузу између поена.

Наредни противник Мекдоналду, након победе каријере, биће бољи из меча који играју Јошихито Нишиока и Чех Далибор Сврчина.

Мекдоналд још увек нема титулу у синглу на АТП туру, а најбољи пласман каријере имао је претходног августа, када је био 48. тенисер света. Највећи успех на гренд слем турнирима остварио је 2020. године, пошто је на Ју-Ес опену стигао до четвртфинала.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво