Читај ми!

Новак поручио из Аделејда на српском: Срећан Бадњи дан свима

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић честитао је свим православним верницима Бадњи дан у изјави после победе над Денисом Шаповаловим у Аделејду.

Ђоковић је на првом турниру ове сезоне обезбедио пласман у полуфинале тријумфом над Канађанином Денисом Шаповаловим 6:3, 6:4.

Новак је у изјави после дуела истакао да је стање на терену било неизвесније него што се чинило на семафору. 

"Прво хвала што сте дошли, сјајна атмосфера и подршка за обојицу и увек направите ове ноћне сесије специјалне за нас играче. Коначни резултат вероватно не даје праву идеју шта је било на терену. Било је неизвесно. У првом сету је било исцрпљујуће за обојицу, много других размена, он је направио неколико дуплих грешака у шест-седам гемова првог сета, што сам искористио. У другом сету сам остао у моментуму. Задовољан како сам одиграо", рекапитулирао је Новак меч из свог угла.

На констатацију да он и његови фанови на трибинама, који су га пратили током меча, обележавају надолазећи православни Божић, Новак је одговорио на српском, честитајући свима Бадњи дан. 

"Срећно Бадње вече свима који славе", кратко је рекао Ђоковић, испраћен аплаузом са трибина. 

Први носилац турнира у Аделејду истиче да се са толиком подршком на трибинама осећа као код куће. 

"Поносан сам, захвалан. Ја вас волим. Благословен сам што играм на овом нивоу, никад мечеве не узимам здраво за готово. Као да играм код куће, захвалан сам за ту подршку", рекао је Ђоковић.

Противник у полуфиналу биће му Рус Данил Медведев.

"Надам се још једној дугој ноћу, верујем да неће бити кратких поена сутра, иако обојица сервирамо добро. Против Данила морате бити спремни на дуг меч. Један од најбољих играча на свету у последњих неколико година, бивши број један. Имали смо сјајне борбе у претходних неколико година", закључио је Новак. 

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи