Читај ми!

Горан Бубањ: Новака амбиција инспирише да побеђује

Тениски тренер Горан Бубањ био је гост Јутарњег програма РТС-а и говорио је о успесима Новака Ђоковића у сезони за нама, али и о потенцијалним амбицијама за следећу.

Тениски тренер говорио је о менталној снази набољег српског тенисера.

"Сваког спортисту, не само тенисера, сломила би ситуација где од четири гренд слема два не можете да играте из разноразних разлога, а један који освојите (Вимблдон) вам се не бодује. То све преживети показује чврстину коју Новак има", нагласио је гост РТС-а.

"Меч против Медведева, меч који ништа не одлучује, меч који је могао да одигра као лакши тренинг, он је играо три и по сата и изгинуо је да победи. Али то је оно што га одликује, та чврстина. И кад губи 5:4 и противник сервира за победу Новак је тад најјачи", рекао је тениски тренер.

"Нисам очекивао да Руд може да пружи већи отпор, али Новак је био јако уморан након дугог турнира па ми је само то уливало сумњу. Новак је рутински и заслужено победио. Атмосфера је била добра, сви знамо како га дочекују тамо", сматра гост Јутарњег програма РТС-а.

"Новак није могао да игра много турнира. Он ће наредне сезоне лако бити први ако оствари просечне резултате за његове стандарде. Мислим да ће наредне сезоне покушати да освоји три, а можда и сва четири гренд слема", закључио је Бубањ.