Ђоковић: Много сам се мучио, нисам се осећао добро

Новак Ђоковић је после исцрпљујуће победе над Данилом Медведевим рекао да није помишљао о предаји, иако се није осећао добро у појединим периодима меча.

Ђоковић је надигравањем Медведева прошао групну фазу са максималним учинком од три победе у три кола.

"Нисам се физички добро осећао у трећем сету, много сам се мучио. То је ипак битка, било је битно да останем у игри. Јако сам поносан што сам успео да пронађем неопходну енергију и фокус да се вратим у меч", изјавио је Новак.

Ђоковић је истакао да је му је ова победа велико олакшање.

"Данил и ја смо имали велике битке и раније, знао сам да је ово његов последњи меч у сезони. Није желео да му се сезона заврши поразом. Одлично сам почео, имао сам ране шансе и брејк лопте, али је у важним моментима добро играо. Мислим да је била једна брејк лопта на дуг рели у другом сету, све остало су били добро сервиси", истакао је Ђоковић на конференцији за медије након меча.

Додао је да није размишљао о томе да намерно изгуби меч.

"Губио сам 4:5, он је сервирао за победу и ја саму успео да му прочитам сервисе, стабилизујем игру и добијем тај-брејк. Првих шест поена је било сјајно. Тешка три меча за њега, сваки пут је изгубио 7:6 у трећем. Нисам мислио да 'танкујем'. Не знам каква су правила. Да сам којим случајем одлучио да одустанем, не знам да ли бих могао да играм. Овај меч је био веома важан за мене, једноставно сам желео да победим, без обзира што сам се већ квалификовао", закључио је светски број седам.

Новак у суботу од 21 сат игра у полуфиналу завршног турнира у Торину против америчког тенисера Тејлора Фрица.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво