Читај ми!

Руд после велике борбе у три сета надиграо Фрица и обезбедио полуфинале

Норвежанин Каспер Руд савладао је Американца Тејлора Фрица са 2:1 по сетовима 6:3, 4:6, 7:6 и тако обезбедио полуфинале завршног турнира у Торину. У последњем колу Зелене групе играју се мечеви Руд – Надал и Фриц – Оже-Алијасим.

Велика борба у три сета. Први је добио Норвежанин. Узвратио је Фриц у другом сету, да би после велике борбе и тај-брејка меч био решен у тај-брејку. Тас на ваги превагнуо је на страну Норвежанина. Меч је трајао два сата и 14 минута игре. Фриц има прилију да у директном дуелу са Оже Алијасимом одлучу ко ће у полуфинале. Надал је оваквим расплетом изгубио шансу да се нађе у полуфиналу.

Руд је кренуо силовито, сјајним сервисима лако је освојио уводни гем. Одмах је напао, ухватио је ривала "на спавању", освојио три везане брејк прилике искористио је трећу и стигао до раног брејка. Наредни гем је освојио без изгубљеног поена и тако потврдио брејк.

Стечену предност Норвежанин је лако одржао до краја сета. Није дозволио ривалу да се врати и освојио је први сет са 6:3. Први сет трајао је 32 минута игре.

Наставак је донео много бољи и неизвеснији тенис. Велика борба за сваки поен. У другом гему Фриц је имао прилику, али није успео да искористи ниједну од три брејк прилике.

Уследио је нешто мирнији период игре у коме су оба тенисера лако освајала своје сервисе, четири гема у којима су противници успели да освоје само по један поен на сервис ривала.

Десети гем одлучио је сет. Фриц је напао сервис ривала и одвео га да се игра на разлику. Потом је искорио сет и брејк лопту и стигао до изједначења у сетовима - 6:4 у другом сету.

Одлучујући сет донео је велику борбу два равноправна ривала. Након првих четири гема у коме су ривали лако освојили своје сервисе први је запретио Руд. У гему у коме се играло на разлику два пута није успео да искористи брејк прилику. Одличнм игром у пољу Фриц је успео да се одбрани.

Поново су оба тенисера била сигурна на свој сервис па је меч решен у тај-брејку.

Први је до предности стигао Руд, на самом старту одузео је сервис ривалу, а потом је добио своја два сервиса и повео са 3:0. Потом је стигао и до другог мини-брејка предности и повео са 4:1.

На промени страна Норвежанин је водио са 5:1. Потом је Фриц успео да врати један мини-брејк и тако смањи заостатак. Уследила су још два освојена поена Фрица на свој сервис и прилази на 5:4.

Ипак, Руд први осваја меч лопту. Међутим Фриц поново одузима сервис ривалу враћа и други мини-брејк. Потом је био сигуран на свој сервис за изједначење.

Нови мини-брејк и Руд осваја другу меч лопту, поново на свој сервис. Ову прилику није пропустио и осваја сет и меч - 8:6 у тај брејку.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи