Читај ми!

Ђоковић рутински до победе над Ван де Зандшлупом у Астани

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Холанђанина Ботика ван де Зандшлупа 2:0 у сетовима (6:3, 6:1) у другом колу АТП турнира у Астани.

Још једна експресна победа Ђоковића у Астани

Само сат и 10 минута тениса било је потребно Ђоковићу да савлада Холанђанина и пласира се у четвртфинале туринра у Астани, где ће у петак играти против Карена Качанова.

Ван де Зандшлуп је добро сервирао на почетку меча, тек након десетог покушаја је први пут промашио први сервис, али чим је мало попустио, Ђоковић је појачао притисак и у шестом гему направио брејк за вођство од 4:2.

Већ у наредном гему изборио се и тенисер из Холандије за своју прву брејк лопту, али је Ђоковић сигурно привео сет крају - 6:3.

Није Ван де Зандшлуп имао одговор на одличну игру Ђоковића, који је у другом сету противнику препустио само један гем.

Сигурно је сервирао српски тенисер, опет "понудио" Холанђанину само једну брејк лопту, направио чак три брејка и дошао до још једне експресне победе у Астани.

Фото: АТП

Победа Ђоковића - 2:0 (6:3, 6:1)

Победио је Новак Ђоковић Ван де Зандшлупа после сат и 10 минута тениса. У наредној рунди чека га Карен Качанов.

Ђоковић - Ван де Зандшлуп 5:1 (6:3)

Иако је морао да спасава брејк лопту, осваја Ђоковић још један сервис-гем, има два брејка предности у другом сету и тенисер из Холандије ће сервирати како би остао у мечу.

Још један брејк Ђоковића - 4:1 (6:3)

Чува Ђоковић без проблема свој сервис, а затим прави још један брејк. Холанђанин тешко долази до поена - српски тенисер је освојио девет од последњих десет.

Ђоковић прави брејк и у другом сету - 2:1 (6:3)

Направио је Холанђанин и другу дуплу грешку на мечу, а Ђоковић већ у трећем гему другог сета осваја брејк, па води 2:1 и сервира у наредном гему.

Ђоковић води 1:0 у сетовима (6:3)

Продужио је Ван де Зандшлуп добрим сервисима први сет, али Ђоковић узвраћа истом мером и води 1:0 након 39 минута тениса. Одлично служи сервис српског тенисера - убацио је чак 26 првих сервиса из 31 покушаја.

Ђоковић прави и потврђује брејк - 5:2

Погрешио је Холанђанин неколико пута, направио и дуплу грешку на сервису, па Ђоковић долази до првог брејка на мечу. Већ у наредном гему изборио се и Ван де Зандшлуп за своју прву брејк лопту, али српски тенисер ипак осваја гем за вођство од 5:2 у првом сету.

Без брејка до сада - 3:2 води Ђоковић

Сигурни су на свој сервис и Ђоковић и Ван де Зандшлуп. Није било брејк лопти у првих пет гемова, мада се играло на разлику при Ђоковићевом сервису. Холанђанин је тек из десетог ударца промашио први сервис.

Ђоковић - Ван де Зандшлуп 1:1

Само један поен је Ђоковић изгубио у првом гему, у којем је сервирао, а потом и Ван де Зандшлуп осваја свој први гем за 1:1. Свих шест првих сервиса убацио је Холанђанин до сада.

Почео је меч, сервира Ђоковић

Почео је меч између Ђоковића и Ван де Зандшлупа у Астани. Први сервира српски тенисер.

Тенисери на терену у Астани

Новак Ђоковић и Ботик ван де Зандшлуп изашли су на терен у Астани. Меч ће ускоро почети, након загревања...

Биће ово први међусобни дуел Новака Ђоковића и Ботика ван де Зандшлупа, а победник ће у наредној рунди играти са Кареном Качановим, који је јутрос победио Хрвата Марина Чилића 2:1 у сетовима (2:6, 6:3, 6:3).

Након освојеног турнира у Тел Авиву, Ђоковић је на старту турнира у Астани, за свега сат времена тениса, убедљиво победио Кристијана Гарина 2:0 у сетовима (6:1, 6:1). 

Ђоковићев данашњи противник - Холанђанин Ботик ван де Зандшлуп тренутно је 34. играч на АТП листи, а у првом колу турнира у Астани  победио је Казахстанца Беибита Зукајева 2:0 (6:1, 6:1).

Новак Ђоковић би тријумфом на турниру у престоници Казахстана обезбедио пласман на Завршни турнир сезоне, који ће бити одигран од 13. до 20. новембра у Торину.

АТП турнир у Астани, серије 500, игра се за наградни фонд од 2.054.825 долара.