Читај ми!

Ђоковић: Играо сам повређен, надам се да ћу бити у Торину

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић признао је да већ неколико дана има проблема са повредом десног ручног зглоба, преносе британски медији.

Ђоковић је играо за "Тим Европе" на Лејвер купу у Лондону. Он је у суботу одиграо два меча, по један у синглу и дублу, а раније данас је поражен од Феликса Оже-Алијасима 6:3, 7:6.

"Мучим се са десним зглобом последњих четири, пет дана, али сам то држао под контролом. Данас није било лако, пошто нисам могао да сервирам брзо и прецизно колико сам желео. Три месеца нисам играо, нисам много користио зглоб. Можда ме је и зато мало болело, али је делом и због два меча која сам одиграо јуче. Надам се да ће се средити до мог првог меча у Израелу. Није исти зглоб са којим сам имао проблем пре неколико година, током Олимпијских игара у Рио де Жанеиру", рекао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер је посебно похвалио игру супарника и истакао да је проблем са зглобом само делимично утицао да коначан исход меча.

"Феликс је сервирао екстремно добро и не желим да одузмем њему заслуге , одиграо је изванредно, био је чврст са основне линије и заслужио је да победио".

Ђоковић ће из Лондона отпутовати у Израел где ће наредне недеље играти на АТП турниру у Тел Авиву, а поменуо је и остале турнире на којима ће наступити.

"Циљ ми је да се пласирам на Завршни турнир у Торино. Сада сам 15-16. на листи за ову годину, а морам да будем у 20 како бих се као гренд слем шампион пласирао на Завршни турнир. После Тел Авива играћу у Астани, а затим на Мастерсу у Паризу и надам се у Торину", рекао је Ђоковић.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво