Читај ми!

Тијафо надиграо Циципаса и донео прву екипну победу Тиму Света у Лејвер купу

Франсис Тијафо након преокрета савладао Стефаноса Циципаса са 2:1 (1:6, 7:6, 10:8) и донео нова три бода Тиму Света и укупну победу у Лејвер купу од 13:8.

Франсис Тијафо је успео да после лако изгубљеног првог сета направи преокрет и после велике борбе стигне до победе против Стефаноса Циципаса и Тиму Света донесе три бода вредна коначне победе у Лејвер купу.

Након уводних гемова које су тенисери решили у своју корист, Циципас је преузео иницијативу и уз два брејка освојио све гемове и решио први сет у своју корист са 6:1.

Борба се распламсала у другом сету. Тијафо је заиграо знатно агресивније и почео да прети. Циципас је користио сваку прилику да нападне сервис ривала, али једино што је успео је да неколико гемова продужи, па су се играли на разлику, али није успео да избори брејк прилику. Сет је решен у тај-брејку.

Неизвесна борба и у овом периоду. На старту тенисери су разменили по један мини-брејк. Потом су оба тенисера била сигурна на свом сервису. На промени страна резултат је био 3:3. Онда су ривали поново разменили по мини-брејк.

Први је до сет и меч лопте и то на сервис ривала стигао Циципас.  Након дуге размене Грк је погрешио и прилика је отишла у неповрат - 6:6. Потом Тијафо није искористио сет лопту на сервис ривала, али је успео да добије наредни сервис Циципаса и стигао до сет лопте на свој сервис.

Грк је успео да освоји наредна два сервиса Тијафоа и дође до нове меч лопте, овога пута на свој сервис. Међутим, Тијафо поново добија поена након дуге размене и резултат је поново изједначен - 9:9. 

Потом је Циципас пропустио још једну меч лопту на сервис противника, да би поново одузео сервис ривалу и тако освојио и пропустио четврту меч лопту, и овог пута на свој сервис.

Настављена је велика борба, Тијафо осваја нови мини-брејк и долази до нове сет лопте, ову користи и стиже до изједначења - 13:11 у тај брејку.

Меч је решен у меч тај-брејку. Поново су тенисери разменили по један мини-бејк, а на промену страна се отишло при резултату 3:3. Тијафо успева да веже четири поена уз два мини-брејка и тако дође до осетније предности - 8:4.

Циципас се не предаје, враћа оба мини брејка, ипак греши на свом сервису и ривал долази до две меч лопте - 9:7. Прву на сервис Грка није искористио. Другу на свој сервис користи за 10:8 и коначну победу Тима Света. 

 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво