Тенисери Србије спремни за старт Дејвис куп надметања

Дејвис куп тим Србије допутовао је пре три дана у Валенсију и после припремних тренинга спреман је да у среду почне надметања у мечевима групе Б Светске групе Дејвис купа. У групи са нашом селекцијом су тимови Канаде, Јужне Кореје и домаћина Шпаније.

Два најбоља тима у свакој групи обезбедиће нокаут фазу финала Дејвис купа 2022. а Србија уколико буде прва у Групи Б у четвртфиналу играће против другопласиране екипе у групи А, уколико Србија оствари друго место у Групи Б у четвртфиналу играће против првопласиране селекције у Групи Ц.

Први дуел тенисери Србије имаће са селекцијом домаћина Шпаније у среду од 16 часова, сусрет са Јужном Корејом следи дан касније (15. септембар), а судар са Канадом је у суботу 17. септембра.

Под вођством селектора Виктора Троицког Србију ће представљати Миомир Кецмановић (33), Филип Крајиновић (41), Ласло Ђере (66), Душан Лајовић (92) и Никола Ћаћић (62. у дублу на АТП листи).

"Момци сјајно тренирају, атмосфета у тиму је одлична, спремни дочекујемо меч против Шапанаца који ће нам бити највероватније најтежи противник у групи. Нисмо сигурни да ли ће Алкараз играти против нас, али наш циљ је исти, желимо да дођемо до победе, верујем у свој тим и момке који ће играти.", изјавио је селектор Троицки.

После надметања по групама домаћин финалне недеље, нокаут фазе од 21-27. новембра 2022, Малага угостиће најбољих осам селекција света у Палати спортова „Хосе Марија Мартин Карпена".

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво