Читај ми!

Пољакиња потврдила сурову доминацију – Швјонтекова освојила и Ју-Ес опен

Најбоља тенисерка света Ига Швјонтек освојила је први пут у каријери Ју-Ес опен, пошто је у финалу у Њујорку савладала Тунишанку Онс Жабер 6:2, 7:6 (7:5).

Меч је трајао сат и 50 минута, а Пољакиња је тако дошла до трећег гренд слем трофеја у каријери, након што је у два наврата тријумфовала на Ролан Гаросу (2020. и 2022. године).

Швјонтекова је добила последњих 20 сетова у финалима које је играла на ВТА туру, а тријумфом у "великој јабуци" инкасирала је 3,8 милиона долара.

"Највише сам поносна на чињеницу да се ментално не сламам у важним тренуцима. После оваквих мечева, чак и ако изгубим, не кајем се ни због чега јер знам да сам дала 100 посто. Поносна сам и на то што – тениски гледано – имам више различитих решења и опција на терену, на прави начин користим своје вештине. На то сам посебно поносна јер знам какав је осећај немати идеју на терену, када не можеш да урадиш ништа да промениш меч", изјавила је Швјонтекова.

Што се самог меча тиче, виђена су два различита сета – у првом је Ига потпуно доминирала од резултата 2:2, док је у другом виђена много већа борба.

Тунишанка је два пута успевала да врати брејк заостатка, привукла је публику на своју страну, али није имала снаге да додатно закомпликује дуел против тренутно најбоље играчице на планети.

"Схватила сам на почетку сезоне да бих могла да имам неке добре резултате на ВТА турнирима, а дошла сам и до полуфинала Аустралијан опена. Ипак, нисам била сигурна да ли сам на нивоу да освојим бетонски слем, поготово на Ју-Ес опену, где је подлога веома брза. Нисам то очекивала, али за мене је ово потврда да је небо граница", закључила је Ига Швјонтек.

Жабер је поражена је и у другом узастопно гренд слем финалу, јер је претходно остала без титуле на Вимблдону поразом од Елене Рибакине са 3:6, 6:2, 6:2.

У финалу Ју-Ес у мушкој конкуренцији од 22.00 састаће се Норвежанин Каспер Руд и Шпанац Карлос Алкараз, а победник ће бити нови светски број један.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво