Читај ми!

Кирјос елиминисао Медведева, Надалу се отвара пут до првог места!

Аустралијски тенисер Ник Кирјос направио је велико изненађење и елиминисао првог играча света Данила Медведева у четвртом колу Ју-Ес опена. Кирјос је наставио са сјајним партијама у другом делу сезоне и други пут у кратком року победио Медведева, који је у Њујорку бранио титулу освојену пре 12 месеци – 7:6 (13:11), 3:6, 6:3, 6:2.

Ников велики тријумф неће му само донети пласман у четвртфинале и скок међу топ 20 тенисера на АТП ранг-листи, већ ће означити и смену на врху.

Медведев ће остати без прве позиције, а сада се пут отвара Рафаелу Надалу из Шпаније, док шансу да се домогну тениског трона имају још Карлос Алкараз и Каспер Руд.

Тренутно је у најбољој ситуацији Надал који има више од 600 бодова више у односу на Алкараза и Руда, па ће у зависности од резултата до краја такмичења бити познато ко ће бити нови светски "број 1".

Кирјос ће после турнира у најгорем случају бити 18. на АТП ранг-листи и само је једном у каријери био боље пласиран, 2016. године.

Момак из Канбере је поново одиграо спектакуларан дуел против Медведева, баш као и пре неколико седмица у Монтреалу, потврдивши да је у животној форми.

Први сет је добио у драматичном тај-брејку у којем је спасао три сет-лопте ривала (13:11), а иако је изгубио следећи, није дозволио да га то поремети.

У трећем и четвртом делу игре је доминирао, завршивши посао за нешто мање од три сата.

"Потенцијално, имам још три меча. После тога не морамо да играмо тенис више", у свом стилу је најавио пензију ако освоји титулу на "Флашинг Медоузу".

Ник је први пут у животу међу осам најбољих у Њујорку, а тамо га чека Рус Карен Хачанов, који је након маратона у пет сетова елиминисао Шпанца Пабла Карења Бусту.

Ју-Ес опен траје до 11. септембра и игра се за наградни фонд од 60.102.000 долара.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво