Читај ми!

Американци попустили мере за невакцинисане, али Новак ипак не игра у Синсинатију

Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) Сједињених Америчких Држава донео је нови пакет релаксираних мера у борби против коронавируса. Ограничења у Америци су умањена и посебно се тичу препорука за карантин и држање дистанце, али она која су у вези са уласком у земљу нису мењана, што значи да Новак Ђоковић и даље не може да крочи на територију САД.

Ђоковић због чињенице да није вакцинисан не може да уђе на територију Америке и током дана је званично потврђено да неће наступити ни на мастерсу у Синсинатију.

Новак је освајао Синсинати два пута током каријере (2018. и 2020. године), али упркос новим мерама, све је реалније да ће пропустити и Ју-Ес опен.

ЦДЦ је потврдио да невакцинисани Американци могу да прескоче карантин након што буду изложени вирусу и уместо тога, само морају носити десет дана нове квалитетне маске и да се тестирају петог дана или раније ако имају симптоме.

Саопштено је да невакцинисане и вакцинисане особе сада имају исте препоруке, док странци који нису примили вакцину против ковида и даље не могу да допутују у Сједињене Државе – међу њима је и Ђоковић.

У Синсинатију ће играти Рафаел Надал који, у случају освајања титуле, може да дође и до првог места на АТП ранг-листи.

Предстојећи мастерс на програму је од 13. до 21. августа, док Ју-Ес опен почиње 29. августа.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво