Читај ми!

Кирјос прекинуо трогодишњи пост и то дуплом круном у Вашингтону

Ако је неко сумњао, сада више нема дилеме – Ник Кирјос се вратио и игра најбољи тенис у каријери. Аустралијанац је наставио одличну сезону и, након финала Вимблдона, освојио титулу на АТП турниру у Вашингтону.

Кирјос не само да је прекинуо пост дуг три године без пехара, већ је то учинио дуплом круном у престоници Сједињених Америчких Држава, пошто је са Џеком Соком тријумфовао и у дубл конкуренцији.

Ник је у финалу сингла савладао Јошихита Нишиоку из Јапана, резултатом 6:4, 6:3.

Освојио је седму титулу у каријери, последња је била баш на Сити опену 2019. године и био је презадовољан напретком који је направио.

"Ово је све веома емотивно за мене. Видети где сам био прошле године, а где сада - невероватна трансформација", рекао је Кирјос.

Он ће забележити огроман скок на АТП ранг-листи, са 63. на 37. место.

Додао је да је био на веома "мрачном месту" у најгорем периоду у каријери.

"Много је људи који су ми помогли да дођем овде, али лично, показао сам невероватну снагу да наставим даље, издржим, прођем кроз лош период и наступим и освојим турнир попут овога."

Неколико сати касније момак из Канбере је поново изашао на терен, овога пута у финалу дублова са Џеком Соком.

Аустралијанац и Американац су победили Ивана Додига и Остина Крајичека 7:5, 6:4, а Кирјос постао први тенисер у историји турнира који је исте године победио у обе конкуренције.