Читај ми!

Ђоковић и Ју-Ес опен – укључили се и Кенедијеви

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић још не зна да ли ће играти на предстојећем Ју-Ес опену. Ђоковић због чињенице да није вакцинисан нема могућност уласка у Сједињене Америчке Државе, на шта су многи реаговали и траже од администрације председника Џоа Бајдена да му дозволи. Међу њима је и братанац некадашњег председника Америке Џона Кенедија.

Роберт Френсис Кенеди јуниор, познати адвокат и син Роберта Френсиса Кенедија, прокоментарисао је сагу око освајача 21 гренд слем трофеја.

Он је истакао да се треба прикључити акцији која, између осталог, укључује и онлајн петицију коју је потписало више од 40.000 људи.

"Будите део акције. Кажите Бајденовој администрацији да пусти Новака да игра на Ју-Ес опену", поручио је Кенеди јуниор на свом Твитер профилу, који прати 437.000 људи.

Новак према тренутним правилима не може да уђе на територију САД јер није вакцинисан, а једина шанса је да му актуелне власти омогуће изузеће.

У америчком закону постоји и основа за добијање истог, али је велико питање да ли ће Бајденова администрација направити такав потез.

Управо је Френсис Кенеди јуниор у свом тексту под називом "Не дозволите да лоша политика стоји између Новака Ђоковића и Ју-Ес опена" цитирао делове наведене прокламације и апеловао на државу да омогући долазак једног од најбољих спортиста свих времена.

Последњи гренд слем у сезону, Ју-Ес опен, на програму је од 29. августа до 11. септембра у Њујорку.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво