Читај ми!

Ко је Камерон Нори? Чудесна животна прича Новаковог ривала и полуфиналисте Вимблдона

Камерон Нори, ривал Новака Ђоковића у полуфиналу Вимблдона, имао је несвакидашњи пут до врха светског тениса. Рођен у Јужној Африци, због пљачке породичног дома се преселио на Нови Зеланд, а саобраћајна несрећа у алкохолисаном стању је била прекретница у његовом животу.

Британски тенисер Камерон Нори играће у петак против Новака Ђоковића за пласман у финале Вимблдона, а у случају тријумфа постао би први Британац после Ендија Марија, који ће се борити за титулу на гренд слему у Лондону.

Нори је рођен 23. августа 1995. године у престоници Јужноафричке Републике, Јоханезбургу.

Родитељи су му микробиолози, отац Дејвид је из Глазгова, а мајка Хелен из Кардифа.

Због оца је постао велики навијач Ренџерса, о чему неретко говори.

"Мислим да мој отац више ужива у утакмицама Ренџерса него у мојим мечевима. Седи, пије пиво и опуштен је. Мислим да то није често случај кад гледа мене како играм", изјавио је својевремено Нори.

До Камеронове треће године породица Нори живела је у Јоханезбургу, али је након пљачке породичног дома и напада провалника уследила селидба у Окланд на Новом Зеланду.

Тако је Нори најпре представљао Нови Зеланд на турнирима, али је због недостатка улагања одлучио да промени заставу и да се такмичи за Велику Британију.

Камерон се са мајком преселио у Лондон 2011. године, а од 2014. до 2017. године похађао је Хришћански универзитет у Тексасу.

Тамо је доживео несрећу у алкохолисаном стању која му је променила поглед на живот и окренула га професионализму.

"То је била спознаја да не радим ствари онако како би требало и да не доносим најбоље одлуке. Излазио сам више него што је требало да излазим, као што су то радили сви типични студенти. Много сам уживао", испричао је Нори.

Потрес мозга, шест шавова и пропуштен турнир у Даласу били су довољна опомена.

"После тога су ме тренери 'нагазили' и постао сам много професионалнији након свега, одрастао сам. Тада сам схватио да желим само да играм тенис и посветим се томе. На крају је то била позитивна ствар која ме је натерала да почнем да радим", признао је Нори.

Полуфинале Вимблдона убедљиво је најбољи пласман за Британца на гренд слем турнирима.

На преостала три гренд слема – Аустралијан опену, Ролан Гаросу и Ју-Ес опену стизао је до трећег кола.

У једином међусобном дуелу, Ђоковић је лако дошао до победе у групној фази завршног мастерса у Торину прошле године – 6:2, 6:1.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво