Читај ми!

Коментатор Би-Би-Сија види Новака као председника Србије

Током меча четвртфинала Вимблдона између Новака Ђоковића и Јаника Синера, коментатор Би-Би-Сија Крис Бреднам изјавио је да би српски тенисер једног дана комотно могао да постане председник Србије, пренео је британски "Експрес".

Бреднам је ову идеју поделио при вођству Новака Ђоковића од 3:0 у првом сету, вероватно не слутећи да следи драма.

Синер је добио прва два сета, али је уследио преокрет српског тенисера – 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

"Ђоковић има много навијача где год да игра и они га страствено прате", изјавио је коментатор Би-Би-Сија, док су у кадру били фанови са српском заставом на трибинама, и додао:

"Питам се да ли ће једног дана ући у политику и постати председник Србије. Мислим да би убедљиво победио на изборима."

Новак Ђоковић играће у петак 11. полуфинале Вимблдона, а ривал ће му бити Британац Камерон Нори.

Нори: Питаћу Марија за савет како да победим Новака

Нори је након велике борбе елиминисао Давида Гофена (3:6, 7:5, 3:6, 6:3, 7:5), после чега је дао изјавио да ће тражити од сународника Ендија Марија савете за тријумф над Новаком.

"Енди је увек био пун подршке за мене и мој тим. Увек тренирамо заједно и питам га за неке идеје. Пре неки дан је свратио до теретане и пожелео ми срећу. Није лоше да га консултујем око тактике. Уживаћу данас, а после ћу можда контактирати са Ендијем да видим какве идеје има. Прошли пут кад сам играо против Новака у Торину, играо је веома добро, а ја сам научио доста. Овог пута ћу тактички приступити другачије мечу", рекао је Нори.

Енди је против Ђоковића имао неколико великих победа, укључујући и ону у финалу Вимблдона 2013. године. Укупно су се састали 36 пута и Британац је забележио 11 тријумфа.

Што се Норија тиче, он је само једном у животу за противника имао двадесетоструког гренд слем шампиона, било је то прошле године на Завршном турниру у Лондону, када је доживео убедљив пораз – 6:2, 6:1.

"Ово је један од највећих изазова у тенису. Трава је његова омиљена подлога, а његов скор на Вимблдону је невероватан. Међутим, једва чекам да одмерим снаге с њим и видим какав ће бити његов ниво игре", изјавио је Нори.

Новак Ђоковић освојио је три узастопне титуле на Вимблдону (2018, 2019. и 2021) и у серији је од 26 узастопних победа на највећем тениском турниру на свету.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво