Читај ми!

Ђоковић: Пресудило искуство, поразговарао сам са собом испред огледала

Српски тенисер Новак Ђоковић, након победе над Италијаном Синером, изјавио је да му је искуство помогло да се избори са притиском и било пресудно да и овог пута направи преокрет.

Новак је након великог преокрета елиминисао италијанског тенисера и изборио пласман у полуфинале Вимблдона. 

"Пре свега, морам да упутим велике честитке ривалу на великој борби. Сигуран сам да ће он имати много прилика да направи нешто велико. Веома млад је ушао у Топ10 и има много година испред себе", рекао је Новак након меча.

Ђоковић је изјавио да има утисак да је одиграо два меча.

"Што се прва два сета тиче, као да се играо други меч. Онда сам се освежио мало, поразговарао са собом пред огледалом и променио ток меча. Ако неки играч доминира, онда су такви трикови неопходни да се приберу мисли и проба да се направи преокрет. Имао сам среће што сам трећи сет почео брејком и то ми је дало много самопоуздања. Искуство играња на овом нивоу ми је помогло да се изборим са свим притиском", додаје српски тенисер.

"Иако играм скоро 20 година, без обзира на то, увек пролазим кроз исте моменте сумње, унутрашње борбе и то је нешто што морате да обавите. Када сам ту борбу добио, онда су се друге ствари слагале и ишле у моју корист. Много пута сам преокретао меч на гренд слемовима."

Ђоковић је још једном истакао колико му значи играње на Вимблдону. 

"Осећам љубав, задовољство, понос, испуњеност на овом терену. Обожавам овај турнир и овај терен, и мислим да би се већина играча сложила да је ово најважнији турнир, па тако и мени. Овај турнир ме је инспирисао да узмем рекет у руке и када год изађем на терен овде, нова страница наше љубави је исписана", закључио је Новак.

Ђоковић се у полуфиналу Вимблдона састаје са Камероном Норијем, који је у пет сетова савладао Давида Гофена.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво