Читај ми!

Ђоковић победио Ван Рајтховена

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић наставио је поход ка титули на Вимблдону и пласирао се у четвртфинале победом над Тимом ван Рајтховеном из Холандије. Ђоковић је потврдио да у овом тренутку не постоји већи специјалиста за траву од њега и тријумфовао је резултатом 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.

6:2, 4:6, 6:1, 6:2 – Крај! Ђоковић победио Ван Рајтховена!

6:2, 4:6, 6:1, 5:2 – Брејк за Новака

Вероватно и последњи брејк у мечу и одлучујући корак ка победи. Новак одузима сервис ривалу и води 6:2, 4:6, 6:1, 5:2.

6:2, 4:6, 6:1, 2:0 – Сигуран гем за потврду брејка

Не спушта Ђоковић ногу са папучице гаса. "Моментум" је потпуно на његовој страни и жели да дотуче противника до краја. Лаган гем за потврду направљеног брејка.

6:2, 4:6, 6:1, 1:0 – Брејк за Новака!

Убацио је Новак у непогрешив мод у којем доминирају нестварни ритерни. Једним таквим ударцем омогућио је себи шансу за брејк, да би другим исту и искористио пославши лоптицу под ноге Холанђанину – 6:2, 4:6, 6:1, 1:0.

6:2, 4:6, 6:1 – Ђоковић поново има предност у сетовима

Сет као из уџбеника за Новака који је експресно узвратио и повео 2-1 (6:2, 4:6, 6:1).

6:2, 4:6, 4:0 – Брејк за Ђоковића

Све боље игра Новак и све квалитетније чита сервисе противника. Неколико сјајних лобова из тешке дефанзиве и други брејк је у џепу.

6:2, 4:6, 3:0 – Потврђен брејк у трећем сету

Три аса и један добар поен за брзи гем којим је светски "број 3" потврдио предност брејка у трећем сету.

6:2, 4:6, 2:0 – Брејк за Ђоковића!

Важан тренутак у мечу јер је Новак успео да направи брејк и заустави захукталог ривала. За нијансу је стао сервис Ван Рајтховену, а Ђоковић му је одмах оптеретио бекхенд. Сјајним пасинг-шотом дошао је до прилике, потом сачекао грешку и повео 6:2, 4:6, 2:0.

6:2, 4:6, 1:0 – Новак се консолидовао после изгубљеног сета

Сигуран гем на почетку трећег дела игре за Новака и велико охрабрење после изгубљеног сета.

6:2, 4:6 – Ван Рајтховен изједначио у сетовима

Као у трансу сервира Ван Рајтховен који не преза да ни код другог сервиса одапне по 200 на сат. Ђоковић је имао четири брејк прилике, ниједну није искористио, а само код две је имао шансу. Ону најбољу пропустио је јер се оклизнуо и пао, па је Холанђанин ипак дошао до изједначења у сетовима – 6:2, 4:6.

6:2, 3:4 – Брејк за Ван Рајтховена

Први велики пад у игри Новака Ђоковића и одмах је стигла казна. Ван Рајтховен је одлично користио грешке и нервозу код ривала, а имао је и мало среће код одскока лопте. Прву брејк прилику је Србин спасао, али је Тим дошао до нове коју је реализовао и запалио трибине Централног терена – 6:2, 3:4.

6:2, 3:3 – Не попушта ни Холанђанин

Све опуштеније лоптицу удара Холанђанин, иако Новак успева да му врати и оне најјаче и најтеже сервисе. Ван Рајтховен најбоље игра када је неизвесно и резултат је 6:2, 3:3.

6:2, 2:1 – Сервис прорадио, Новак све лакше осваја гемове

Много иде лакше када Ђоковић убацује први сервис. Расте му проценат тог ударца и то му омогућава да форхендом контролише размене. Често поене завршава на мрежи и води 6:2, 2:1.

6:2 – Новак добио први сет

Не блиста први носилац на Централном терену, али игра колико му је довољно. У два гема је спасавао брејк лопте, онда је у седмом поново напао сервис ривала и искористио другу брејк прилику која је уједно била и сет лопта – 6:2.

4:1 – Новак чува предност у првом сету

Не функционише најбоље сервис браниоцу титуле, али изузетно паметном игром чува стечену предност са почетка сусрета. Форсира ривалов бекхенд и то му помаже да води 4:1.

2:0 – Брејк за Ђоковића на старту!

После девет минута игре на семафору је 2:0, пошто је Ђоковић већ на старту одузео сервис ривалу. Ван Рајтховен је одлично сервирао, али му је почетни ударац стао у завршници гема. Новак је играо довољно агресивно да изнуђује грешке и направио је брејк.

1:0 – Ђоковић сигурно започео меч

Ђоковић је изабрао да сервира и сигурно је започео меч. Ван Рајтховен је показао добрим ритернима и форхендима да обожава да игра на трави, али је Новак био стабилан и са само једним изгубљеним поеном дошао до 1:0.

Почео меч Ђоковића и Ван Рајтховена

Кров затворен, дуел ће бити игран у дворанским условима

Дуел Ђоковића и Ван Рајтховена биће игран у дворанским условима јер је кров на Централном терену затворен. Организатори су одлучили да пре почетка меча затворе кров због мрака, како не би правили паузу када игра почне.