Читај ми!

Надал: Размишљао сам о повлачењу, али више не

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да је до пре неколико недеља ражмишљао да се повуче из тениса, али да сада нема такве мисли, пренели су британски медији.

Надал је у четвртак у другом колу Вимблдона победио Литванца Ричардаса Беранкиса са 6:4, 6:4, 4:6, 6:3 и у трећем колу га у суботу очекује дуел са Италијаном Лоренцом Сонегом.

"Моја филозофија од пре пар недеља је да сам био близу тога да се повучем. Сада се не осећам тако. То је моја филозофија", изјавио је Надал.

"То је нешто чега се никад нисам плашио. Имам веома срећан живот ван тениса, иако је тенис важан део мог живота у последњих 30 година. Без сумње, био сам срећан и ван њега, тако да ме то не брине. Ипак, кад дође тај дан, биће свакако промена. За сваку промену у животу потребно је време."

"Морате да им се прилагодите, зар не? Нормално је да људи причају о повлачењу великих спортиста, јер су они дуго у врху игре, то је приметније у популарнијим спортовима, то постане део живота многих људи. И мени се то дешава са неким фудбалерима, играчима голфа".

Шпанац је потом објаснио свој став на примеру славног голфера Тајгера Вудса.

"Особа коју сам волео да гледам је Тајгер Вудс. Сад нисам у често у прилици да га видим како игра. То је на неки начин промена и у мом животу. Вероватно ће многи мислити као ја, када Роџер не игра, када Новак не буде играо, када ја не будем играо, или када неко из фудбала и кошарке не нуде играо. Јер они постају део дневне рутине људи, инспиришу их", закључио је Надал.