Читај ми!

Бублик зауставио Лајовића у другом колу Вимблдона

Казахстанац Александар Бублик савладао Душана Лајовића са 3:0 (7:6 /9:7/, 6:2, 7:5) у другом колу Вимблдона.

Душан није успео да се домогне трећег кола. Пружио је велики отпор противнику, али није искористио своје шансе. Ривал је био бољи у одлучујућим моментима меча и заслужено се пласирао у наставак такмичења.

Равноправна борба у првом сету, само у уводном гему виђене су брејк прилике и то две за Бублика, Лајовић је успео да их неутралише и добије гем. У наставку оба тенисера су добијала своје сервис-гемове, па је сет решен у тај-брејку.

Неизвесно је било током целог периода. Средином тај-брејка тенисери су разменили по један мини-брејк, да би Бублик успео да одузме сервис нашем тенисеру и добије овај део игре са 9:7.

Други сет донео је много бољу игру ривала. Неизвесност је трајала до шестог гема, када противник успева да одузме сервис Лајовићу. Већ на следећи сервис нашег тенисера, Казахстанац новим брејком решава и други сет у своју корист – 6:2.

У трећем сету су тенисери чували своје сервисе све до последњег гема. Када се очекивало да ће и овај сет бити решен у тај-брејку, Казахстанац користи једину брејк прилику у сету и ставља тачку на овај меч – 7:5.

Бублик ће у трећем колу играти против Тијафоа.