Читај ми!

Серена и у 40. плеше по терену, после велике борбе није успела да савлада Тан

Француска тенисерка Хармони Там после велике борбе савладала Американку Серену Вилијамс са 2:1 по сетовима (7:5, 6:1, 7:6) и пласирала се у друго коло Вимблдона. У другом колу Там ће играти против Саре Сорибес Тормо.

Серена Вилијам се након скоро годину дана вратила на терен. Ношена громогласном подршком са трибина одиграла је величанствен меч. Била на прагу победе, ипак противница је задржала концентрацију и у тај-брејку трећег сета успела да направи преокрет и стигне до тријумфа. Да је било обрнуто не би било незаслужено.

Серени је требало времена да уђе у меч, већ на старту је изгубила сервис. Онда смо на терену видели "стару" Серену. Са два везана брејка успела је да преокрене резултат поведе са 4:2. Узвратила је Францускиња и успела да изједначи.

Кључан је био једанаести гем када Тан понов долази до брејка а потом на свој сервис решава први сет у своју корист.

У другом сету Американка је доминирала, плесала је по терену и није дала противници шансе да се врати у сет. Уз два брејка експресно је стигла до 5:0. Тада је пртивница успела да освоји једини гем у сету. Потом је Серена била сигурна на свој сервис и добила други сет са 6:1.

Вилијамс одузима сервис противници. Францускиња се није предавала, у шестом гему успела је да врати брејк и изједначи на 3:3. Уследио је период у коме су обе тенисерке биле сигурне на свој сервис.

 

У деветом гему Серена поново одузима сервис противници. Међутим, противница узвраћа истом мером за ново изједначење - 5:5. Потом се Американка сусрела са меч лоптом противнице на свој сервис, успела је да се одбрани и освоји гем. Меч је решен у тај-брејку.

Вилијамс уз два мини-брејка брзо долази до предности од 4:0. Францускиња се није предавала, успела је да одузме два сервиса Серени, а потом је била сигурна на свој сервис и повела са 5:4.

Серена губи свој сервис и Францускиња је прва стигла до меч лопте - 9:7 и то на свој сервис. Користи је за 10:7 у тај брејку.

У другом колу Там ће играти против Саре Сорибес Тормо.