Читај ми!

Након велике борбе и маратона Талибо зауставио Ђереа у првом колу

Чилеанац Алехадро Табило савладао Ласла Ђереа са 3:2 по сетовима 7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 6:7 и пласирао се у друго коло Вимблдона. Меч је трајао три сата и 26 минута игре.

Ђере је пружио сјајан отпор, вратио се у меч након губитка прва два сета, изједначио. Уследио је пети сет у коме је наш ас поново надокнадио заостатак брејка и изборио се за тај-брејк. Има је наш ас и меч лопту, али је Чилеанац успео да преокрене и стигне до победе и пласира се у наставак такмичења.

После велике борбе у првом сету оба тенисера су успела да сачувају своје сервисе. Наш тенисер је у два наврата пропустио прилику да одузме сервис противнику. Талибо је у десетом гему пропустио једну сет лопту на сервис нашег тенисера. Сет је решен у тај-бреку у коме је након ревије мини-брејкова Чилеанац успео да направи један више и добије први сет - 8:6 у тај-брејку.

У другом сету доминирао је Табило. Лако је сломио отпор нашег тенисера, коме ништа није полазило за руком. У петом и седмом гему одузео је сервис Ђереу и лако решио сет у своју корист - 6:2.

Ђере успева да пронађе додатну енергију и врати се у меч у трећем сету. Овог пута противник није имао решења за игру нашег тенисера. Након уводних 1:1, Ђере редом осваја пет гемова, и уз два брејка добија трећи сет са 6:1.

У четвртом сету Ђере је стигао до изједначења у сетовима. Одлучујући је био седми гем у коме је наш тенисер успео да одузме сервис противнку. Потом је Ласло лако привео сет крају - 6:4.

Одлучујући сет. Већ у другом гему Талибо је одузео сервис нашем тенисеру, а потом и повео са 3:0. Ђере је на све начине покушавао да се врати у сет, али је Чилеанац успевао а одбија његове налете. Све до деветог гема када је противник сервирао за меч, тада Ласло успева да врати брејк, а потом је био сигуран на свој сервис и стигао до изједначења 5:5.

Потом су оба тенисера била сигурна насвој сервис па је сет и меч решен у тај-брејку.

Први је до предности стигао Ђере, противник је успео да преокрене. Наш ас се није предавао и први стиже до меч лопте, коју је пропустио. Потом је Табило пропустио две меч лопте на сервис нашег тенисера, прву на свој сервис користи и ставља тачку на овај меч, 13:11 у тај брејку.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво