Читај ми!

Квон намучио Новака на старту Вимблдона, српски тенисер изгубио сет на путу до другог кола

Победом над Сун Ву Квоном из Јужне Кореје 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4), Новак Ђоковић је почео одбрану титуле на Вимблдону. Корејац је намучио српског тенисера у већем делу меча, али је Ђоковић ипак без превише проблема дошао до пласмана у друго коло енглеског гренд слема. Ривал нашег тенисера у наставку такмичења биће аустралијски тенисер Танаси Кокинакис.

Много теже него што се очекивало, Новак Ђоковић је савладао Корејца Сун Ву Квона са 3:1 у сетовима и пласирао се у друго коло Вимблдона.

Српски и корејски тенисер имали су ту част да отворе такмичење на Централном терену тениског комплекса у Лондону, а Новак је оправдао улогу великог фаворита, иако је Квон показао завидан квалитет игре.

Први је до брејка на мечу дошао Корејац, повео са 3:1, али је уследила серија од пет узастопних гемова најбољег српског тенисера за освајање првог сета 6:3.

И у другом сету Квон је први дошао до брејка, али је овога пута успео да га сачува и да са 6:3 дође до изједначења у сетовима.

У трећем делу игре играло се изједначено до 3:3, а онда Новак прави брејк и још једном узима сет са 6:3.

После одбрањених брејк лопти на старту четвртог сета, Ђоковић је одузео сервис ривалу у петом гему и мирно привео меч крају - 6:4.

Аустралијски тенисер Танаси Кокинакис биће ривал Новаку Ђоковићу у другом колу. Кокинакис је на старту савладао Пољака Камила Мајхшака  са 3:0 (7:6 /7:5/, 6:2, 7:5).

Овогодишњи Вимблдон се игра од 27. јуна до 10. јула, а наградни фонд износи више од 47 милиона евра.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво