Читај ми!

Почиње неки другачији Вимблдон, Ђоковић брани трон (РТС1, РТС2)

Почиње неки другачији Вимблдон. По традицији у 14.30 бранилац титуле Новак Ђоковић отвара Централни терен дуелом против Сун Ву Квона из Јужне Кореје. Петоро српских тенисера излазе на терен првог дана. Пренос мечева на Првом и Другом програму РТС-а.

Овогодишњи Вимблдон биће упамћен по скандалозној одлуци домаћина да не дозволи Руским и Белоруским играчима да наступе на турниру. Такође, биће упамћен и по одлуци челника АТП и ВТА да се не додељују бодови због тога.

Тако у мушкој конкуренцији неће наступити двојица најбоље пласираних играча на АТП листи Данил Медведев и Александар Зверев, па је наш Новак Ђоковић први носилац на турниру. Медведеву је забрањен наступ у Лондону, док се Зверев опоравља од повреде скочног зглоба.

Бранилац титуле Новак Ђоковић почиње одбрану трона у Лондону против Сун Ву Квона из Јужне Кореје. Меч је по традицији први на Централном терену и почиње у 14.30.

Новак и Квон, тренутно 75. на АТП листе, до сада су се састали само једном, прошле године на турниру у Београду, наш ас је славио са 2:0 по сетовима 6:1, 6:3.

Ђоковић, који је тренутно трећи на листи, до сада освојио 20 гренд слем трофеја, прошле године у финалу победио Матеа Беретинија из Италије са 3:1 по сетовима 6:7, 6:4, 6:4, 6:3.

Новаку је ово поход на седму титулу на Вимблдону.

Поред Новака на терене излазе и Ласло Ђере, Александра Крунић, Миомир Кецмановић и Душан Лајовић.

Ласло Ђере први излази на терен од наших играча. На терену број седам око 14.00 игра против Чилеанца Алехандра Табила, а у сличном термину Александра Крунић ће на мегдан Румунки Сорани Кирстеи на терену број осам.

Миомир Кецмановић, постављен за 25. носиоца, укрстиће рекете са Аустралијанцем Џоном Милманом на терену број 14. Тај меч почиње око 14.30.

Душан Лајовић ће имати можда и најтежи задак. У првом колу игра против Шпанца Пабла Карења Бусте. Дуел се игра на терену број 15, трећи је по реду и почиње око 17.00.

На турниру ће учествовати и Американка Серена Вилијамс, која није играла годину дана због повреде. Она је добила специјалну позивницу организатора, а противница у првом колу биће јој Францускиња Хармони Тан.

Мечеве са турнира можете гледати у преносима на програмима РТС-а, на нашем порталу пратите блог посвећен Вимблдону.

Турнир на Вимблдону траје до 10. јула, а наградни фонд износи више од четрдесет милиона фунти.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара