Читај ми!

Ђоковић започео последњу недељу на првом месту

Новак Ђоковић започео је 373. седмицу на првом месту АТП ранг-листе која ће му бити и последња, барем у овом мандату. Од следећег понедељка Ђоковић ће тениски трон препустити Данилу Медведеву из Русије.

Новак је тренутно први са 8.770 бодова, 110 више него што је имао пре две седмице, али му још нису одузети бодови са Ролан Гароса.

То ће бити учињено 13. јуна, када ће остати без 2.000 бодова због прошлогодишње титуле (бодови за овогодишње четвртфинале су му већ уписани), па ће пасти не на друго, него на треће место на листи.

Престићи ће га Медведев који тренутно има 8.160 бодова (610 више), док ће други бити Александер Зверев из Немачке.

То ће бити први пут још од 2003. године да неко из "велике тројке", коју осим Ђоковића чине Роџер Федерер и Рафаел Надал, не буде на једној од прве две позиције у мушком тенису.

Зверев је тренутно на 7.795 бодова, 270 више од Рафаела Надала који је у недељу 14. пут у каријери освојио Ролан Гарос. "Бик са Мајорке" нема прилику да напредује јер ће и њему за седам дана бити одузети бодови за прошлогодишње четвртфинале.

На петом месту је Стефанос Циципас, док првих 10 комплетирају финалиста из Париза Каспер Руд (најбољи пласман у каријери), Карлос Алкараз, Андреј Рубљов, Феликс Оже-Алијасим и Матео Беретини.

Од осталих српских тенисера, Миомир Кецмановић је остао 31. са 1.386 бодова, док је скок о осам позиција направио Филип Крајиновић и тренутно је 47. играч света (1.045).

Ласло Ђере је такође напредовао, сада је 54. на свету, док је Душан Лајовић после пада од пет места 69. и сакупио је 861 бод.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара