Читај ми!

Надал у финалу после повреде Зверева

Рафаел Надал пласирао се у финале Ролан Гароса јер му је немачки Тенисер Александер Зверев предао полуфинални меч после повреде у другом сету при резултату 7:6/10:8/; 6:6. У свом 30. финалу на гренд слемовима у каријери Надал ће се срести са победником другог полуфинала у ком се надмећу Марин Чилић и Каспер Руд.

После одличне игре током више од три сата доброг тениса, прво полуфинале на турниру у Паризу је завршено предајом меча јер је Акејсандер Зверев теже повредио зглоб десне ноге.

Зверев је боље ушао у меч и већ на старту одузео сервис Надалу, али Шпанац је то надокнадио у осмом гему, па се до краја сета равноправном борбом ушло у тај брејк.

Зверев је стигао до четири везане сет лопте са 6:2 али није успео ни једну да реализује, а Надал успева да начини обрт и освоји први сет са 10:8 у тај брејку.

Други сет је почео врло необично са разменом по два брејка на обе стране, а Зверев успела да сачува свој тек трећи сервис гем да би потом освојио и трећи брејк за вођство од 4:2. Зверев у деветом гему сервира за освајање сета, али Надал се враћа у игру и узвраћа новим рибрејком за изједначење. Потом сет уводи у нови тај брејк, али у последњем поену за 6:6 у сету Зверев се саплео и чини се теже повредио зглоб десне ноге.

Немачки тенисер је затражио медицинску паузу и напустио терен у колицима, али се после краће паузе вратио са штакама на терен и предао меч, а још је непознако колико је степен повреде.

Рафаел Надал ће се у свом 30. гренд слем финалу срести са победником другог финала у коме ће снаге одмерити Марин Чилић и Каспер Руд.

Занимљиво да је шпанском тенисеру, који данас прославља 36. рођендан, ово седма победа у мечевима које је на Ролан Гаросу играо на свој рођендан - а једини пораз му је нанео Новак Ђоковић 2015. године у четвртфиналу.

Први меч је добио на данашњи дан 2005. савладавши Роџера Федерера и започео своју владавину у свету тениса на шљаци.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво