Читај ми!

Новак пропустио прилику да сустигне Надала, Шпанац потврдио да је "краљ париске шљаке"

Рафаел Надал наставља поход на 14. трофеј на Ролан Гаросу, пошто је у четвртфиналном дуелу савладао Новака Ђоковића са 3:1 (6:2, 4:6, 6:2, 7:6). Шпанац показао да је истински владар париске шљаке, за пласман у ново финале Купа мускетара бориће се против Александера Зверева.

Још један епски дуел, 59. међусобни, одиграли су Новак Ђоковић и Рафаел Надал, а Шпанац је после више од четири сата на терену "Филип Шатрије" дошао до велике победе и пласмана у полуфинале Ролан Гароса.

Два најбоља тенисера у историји почели су дуел у мају, завршили у јуну, а "бик са Мајорке" доказао је још једном да је најбољи играч у историји Купа мускетара, где се бори за 14. трофеј у каријери.

Новак Ђоковић је, уз озбиљне падове у игри, одиграо солидан меч, што није било довољно да се савлада расположени и мотивисани Надал.

Истовремено, српски тенисер је пропустио прилику да елиминише великог ривала и дође у прилику да се са њим изједначи по броју освојених гренд слем титула (21-20).

Први пут у историји меч су играла двојица тенисера који имају бар по 20 освојених гренд слемова, двојица тенисера која у каријери имају по 1.000 АТП победа, али и двојица играча који су остварили по 300 победа на гренд слем турнирима.

Надал је боље ушао у меч, направио брејк већ на самом старту, касније још једном одузео сервис најбољем тенисеру света и први сет решио у своју корист 6:2.

Шпанац је и у другом сету направио два брза брејка, повео 3:0, али је онда удледио велики преокрет српског шампиона, који је освојио шест од наредних седам гемова и дошао до изједначења у сетовима - 6:4.

Трећи сет био је пресликан први, чак је и распоред освојених гемова био идентичан. Надал је искористио нови пад у Новаковој игри и са 6:2 дошао до предности у сетовима.

Ђоковић је одузео сервис противнику већ на старту четвртог сета и деловало је као да мирно приводи тај део игре крају. Новак је сервирао за сет и изједначење, имао две сет лопте, али је дозволио Надалу да му одузме тај сервис гем и дође до тај-брејка.

Шпанац је фуриозно одиграо одлучујући и, испоставиће се, последњи гем на мечу, и повео 6:1. Новак је спасао три меч лопте противника, али не и четврту, па је Надал дошао до заслужене победе.

Ђоковић и даље има предност у међусобним дуелима (30-29), али је Надал повисио предност када су мечеви на Ролан Гаросу у питању (8-2).

Такође, Надал ће имати прилику да направи два гренд слема предности у односу на Ђоковића и Федерера, а први наредни ривал биће Александер Зверев, који је елиминисао Карлоса Алкараза.

Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 43,6 милиона евра, а титулу је бранио најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара