Читај ми!

Шварцман без шанси против најбољег, Новак у четвртфиналу без изгубљеног сета

Још један убедљив тријумф остварио је Новак Ђоковић на Ролан Гаросу, савладавши у осмини финала Дијега Шварцмана са 3:0 (6:1, 6:3, 6:3). Противник најбољем тенисеру света у борби за полуфинале биће Рафаел Надал.

Новак Ђоковић одиграо је четврти меч на овогодишњем Ролан Гаросу, али и даље није изгубио сет - у осмини финала "старадао" је Дијего Шварцман, за два сата и 17 минута тениса.

Прилично убедљиво деловао је Ђоковић на терену "Сузан Ленглен", па је упркос повременим падовима у игри успео да савлада незгодног Аргентинца у три сета.

Шварцман је први дошао до брејк прилика на мечу, али је Новак би на нивоу, па је већ у следећем гему одузео сервис противнику. 

Серија се наставила, па Новак први сет осваја убедљивим резултатом 6:1.

Аргентинац је на страту другог дела одузео сервис Ђоковићу и повео 3:0. Онда је уследила страшна реакција српског тенисера, који прави три узастопна брејка и осваја шест узастопних гемова за 6:3.

Само један брејк био је довољан Новаку у трећем сету да мирно приведе меч крају. Направио га је у шестом гему и на крају и трећи део игре решио у своју корист - 6:3.

Ђоковић се тако пласирао у четвртфинале Купа мускетара, 13. узастопно, без изгубљеног сета, а наредни противник биће му Рафаел Надалм који је у пет сетова савладао Феликса Оже-Алијасима.

Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 43,6 милиона евра, а титулу брани управо најбољи тенисер Србије и света.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво