Читај ми!

Новак започео 370. седмицу као први, апсолутни рекорд је све ближе

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић започео је 370. седмицу као први на АТП ранг-листи и на истом месту ће сигурно остати још најмање три. Ђоковић је тријумфом на мастерсу у Риму учврстио позицију и вођство, па је сада све ближи апсолутном рекорду који држи легендарна Штефи Граф.

Чувена Немица је као најбоља у женској конкуренцији провела 377 недеља и Новак би њен учинак могао да изједначи 4. јула, а обори седам дана касније.

За то му је потребно да одигра добро на Ролан Гаросу и Вимблдону, на којима брани трофеје освојене прошле године.

Од када је преузео челну позицију, 4. јула 2011. године, Ђоковић је више од две трећине времена до сада провео као најбољи тенисер на свету.

Он је зарадио додатних 400 бодова шестим трофејом у Риму и сада има 680 више од првог пратиоца Данила Медведева. Рус се враћа после двомесечне паузе због операције киле, али ни титулом у Женеви, где наступа ове недеље, неће имати шансу да поново заузме тениски трон.

На трећој позицији је и даље Александар Зверев из Немачке (7.200 бодова), док се на листи иза њега догодила једна важна промена.

Стефанос Циципас је прескочио Рафаела Надала и четврти је пред Ролан Гарос, што значи да би Ђоковић могао да се састане са Надалом већ у четвртфиналу гренд слема у Паризу.

Иза Рафе је још један Шпанац Карлос Алкарас, а топ 10 комплетирају Андреј Рубљов, Каспер Руд, Феликс Оже-Алијасим и Матео Беретини.

Што се осталих српских тенисера тиче, Миомир Кецмановић је задржао 31. место са 1.316 бодова, док је Ласло Ђере престигао Филипа Крајиновића.

Ђере је након напретка од осам места 51. и има 991 бод, а Филип је пет позиција ниже. Душан Лајовић је 66. играч на АТП ранг-листи и тренутно има 896 бодова.  

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво