Читај ми!

Ђоковић победио Оже-Алијасима

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у ново, тринаесто полуфинале мастерса у Риму победом над Феликсом Оже-Алијасимом. Ђоковић је савладао Оже-Алијасима у два сета резултатом 7:5, 7:6 (7:1) и, осим што ће се борити за финале, обезбедио је останак на првом месту АТП ранг-листе.

7:5, 7:6 (7:1) – Ђоковић победио Оже-Алијасима!

7:5, 6:6 – Победника другог сета одлучује тај-брејк

Обојица играча сигурна на својим сервисима, па ће победника другог сета одлучити тај-брејк – 7:5, 6:6.

7:5, 5:5 – Оже-Алијасим се потпуно вратио

Није се уплатио млади Канађанин притиска и потпуно се резултатски вратио. У другом сету је 5:5.

7:5, 5:4 – Ђоковић испустио победу и претрпео брејк!

Опет преокрет и још једна неискоришћена шанса Новака. Имао је Ђоковић све у својим рукама, 30:15 у свом гему, али је претрпео брејк у тренуцима када је сервирао за тријумф. Феликс се вратио на 7:5, 5:4.

7:5, 5:2 – Сјајан тенис, важан гем за Новака

Квалитет тениса у овим тренуцима достигао је максимум и обојица су играла изврсно. Ђоковић је на 30:15 направио кикс на мрежи, што је Феликс искористио за додатни притисак. Имао је две шансе, али је Новак поново подигао ниво игре и стигао на корак до тријумфа.

7:5, 4:2 – Брејк за Ђоковића!

Сачекао је најбољи играч планете своју прилику и некако успео да је искористи. У шестом гему другог сета Ђоковић је пропустио три брејк прилике, али се изборио за четврту. Онда је одигран један од најбољих поена у мечу, који је Новак решио фантастичним волејом за 7:5, 4:2.

7:5, 2:1 – Брз ритам у другом сету, Новак има предност

Брз почетак другог дела игре и обојица играча освајају гемове без изгубљеног поена. За неколико минута одиграно је три гема и резултат је 7:5, 2:1.

7:5, 1:0 – Сигуран гем на почетку другог сета

Још један гем са "нулом" и Новак је повео 7:5, 1:0.

7:5 – Ђоковић добио први сет!

Није Новака поколебало што је изгубио предност и брзо се стабилизовао. Добио је један гем, а у 12. је сачекао да се противник "распадне". Оже-Алијасим је започео гем лошим дроп-шотом, онда направио две грешке и сусрео се са три брејк/сет лопте. Прву је неустралисао, али је код друге Ђоковић погодио сјајну кратку дијагоналу за 7:5.

5:4 – Новак претрпео брејк

Није успео светски "број 1" да материјализује стечену предност и поведе у сетовима. Одиграо је веома лош гем, направио три јефтине грешке и поклонио ривалу повратак у меч – 5:4.

5:3 – Брејк за Ђоковића!

Коначно је Новак успео да прочита сервисе ривала и одмах дође до 15:30. Уследио је добар поен Феликса, али потом и сјајан форхенд Новака. Изборио се за брејк прилику, одмах је искористио захваљујући дубоким ударцима и повео 5:3.

3:3 – Без брејка на почетку, Новак теже до гемова

За сада нема брејкова на Централном терену "Форо Италика". Ђоковић је морао да спасава једну брејк лопту, то је учинио одличним форхендом, док Оже-Алијасим за сада није имао проблема. Резултат је 3:3.

2:2 – Феликса сјајно служи сервис

Феликс сјајно сервира од почетка меча, а просечна брзина му је 207 километара на час. Захваљујући почетном ударцу успева да држи егал и тренутни резултат је 2:2.

Већ имамо поен дана

Спектакуларан поен одиграо је Канађанин у другом гему и готово извесно ће то бити најбољи потез данашњег дана у Риму.

1:0 – Новак сигурно започео меч

Ђоковић је изабрао да сервира и сигурно је освојио први гем. Добио је два поена, изгубио два, али је без проблема дошао до 1:0.

Почео меч Ђоковића и Оже-Алијасима

Новак се тријумфом над Станом Вавринком пласирао у 89. мастерс четвртфинале у каријери и обезбедио први дуел са младим Канађанином.

У случају победе, Ђоковић ће остати на челу АТП ранг-листе и као први носилац ће наступати на предстојећем Ролан Гаросу.

Победник овог меча у полуфиналу ће играти против Каспера Руда, који је у два сета елиминисао Дениса Шаповалова.

Турнир из серије 1.000 у "вечном граду" игра се за наградни фонд 5.415.410 евра.