Читај ми!

Прети ли Русима и Белорусима суспензија и са Ролан Гароса

Руским и белоруским тенисерима и тенисеркама могло би да буде забрањено учешће и на Ролан Гаросу, након што је та мера изречена за предстојећи Вимблдон. Услови за то, наводно, постоје јер су окончани председнички избори у Француској где је нови мандат добио Емануел Макрон.

Организатори Вимблдона пре неколико дана објавили су одлуку да Руси и Белоруси неће моћи да учествују на највећем турниру на свету.

Разлог томе је што би њихов наступ, а онда и могућност доброг резултата (пре свих другог тенисера света Данила Медведева), подстакао ширење руске пропаганде.

Иако спортисти трпе санкције због ситуације са којом немају никакве везе, оне би могле да буду још оштрије. Новинар Тајмса Стјуарт Фрејзер објавио је да би руски и белоруски играчи могли да остану без могућности да заиграју у Паризу.

Човек који је међу првима објавио сазнања и у вези са Вимблдоном, тврди да би политички притисак који ће доћи са врха државе после реизбора Макрона, натерати челнике Ролан Гароса да размотре сличне кораке као колеге из Велике Британије.

"Постоје сугестије да би организатори Ролан Гароса могли да се нађу под политичким притиском да забране руске и белоруске такмичаре. И то сада када су председнички избори окончани. Очекују се састанци АТП и ВТА. Биће занимљива недеља", навео је Фрејзер.

Такође, спекулише се и да би слично могло да се догоди на мастерсу у Риму, који традиционално служи као припрема за други гренд слем у сезони.

Турнир из серије 1.000 у престоници Италије почиње 8. и завршава се 15. маја, док је Ролан Гарос на програму од 22. маја до 5. јуна.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара