Читај ми!

Новакове награде за дугогодишње сараднике; Пилић у сузама: Он је најбољи играч свих времена

После финала Србија опена, Новак Ђоковић је уприличио мало свечаност на којој је уручио признања људима који су имали велики утицај на његову успешну каријеру - Маријану Вајди, Герхарду Гричу, Миљану Амановићу и Николи Пилићу.

Ђоковић је искористио боравак у Београду како би његови навијачи могли да поздраве аплаузом људе који су најбољем тенисеру света помогли да буде то што јесте.

Посебна признања добили су његов дугогодишњи тренер Маријан Вајда, кондициони тренер Герхард Грич, физиотерапеут Миљан Амановић, али и Новаков "тениски отац" Никола Пилић.

"Иако сам завршио сарадњу са Маријаном, Џиџијем и Миљаном, нисам имао прилику да их све окупим на једном месту и да обележим једну еру коју смо провели заједно. Направили смо велике ствари у свету тениса и дугујем им велику захвалност, па ам искористио прилику да их окупим и да им дам неки знак пажње", рекао је Новак.

Посебно емотиван био је Никола Пилић, који се публици у Београду обратио у сузама.

"Не знам шта да кажем. Изузетна ми је част да сам овде. Једна исправка, није један од најбољих свих времена, већ најбољи свих времена. У конкуренцији Федерера, Надала, Марија и осталих, 366 седмица да будеш број 1 - то је више од седам година. По мом скромном убеђењу требаће хиљаду година да се тај рекорд обори. Срђан и Дијана мене и моју супругу су третирали као породицу. За 60 година искуства, ово је најбоља публика коју сам у свом животу видео. Можете бити поносни да у овој држави постоји један као што је Новак Ђоковић. За Новака сам везан и желим му све најбоље - он је најбољи играч свих времена", завршио је Пилић, којег је београдска публика поздравила громогласним аплаузима.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво