Читај ми!

Крајиновић преко Гофана до осмине финала Србија опена

Филип Крајиновић савладао Белгијанца Давида Гофана са 2:0 по сетовима 6:3, 7:6 и пласирао се у осмину финала Србија опена. Ривал у борби за четвртфинале биће му Бразилац Монтеиро.

Крајиновић је успео да оправда улогу фаворита против Белгијанца. Гофан је пружио велики отпор. Константно је претио, враћао се у меч, али је наш тенисер у одлучујућим моментима имао више концентрације и заслужено је тријумфовао и пласирао се у осмину финала.

Први сет боље је почео Белгијанац, већ у трећем гему одузео је сервис нашем тенисеру. То као да је пробудило Крајиновића, у наредном гему враћа брејк и долази до изједначења у гему који се играо на разлику, а наш тенисер је искористио трећу брејк прилику.

Све до осмог гема тенисери су били сигурни на свој сервис, тада наш тенисер користи брејк шансу и стиже до предности. У наредном гему на свој сервис решава сет у своју корист – 6:3.

Борба се распламсала у другом сету. Већ на старту тенисери су разменили по један брејк, први је до предности стигао противник. Средином сета неколико гемова који су одиграни на разлику. Оба тенисера успела су да се извуку након брејк прилика противника. Крајиновић је спасио једну, а противник чак пет брејк лопти.

У 11. гему Филип поново осваја брејк лопту, користи је и долази до брејка предности и прилике да на свој сервис реши меч у своју корист. Међутим, Гофан узвраћа, одузима сервис нашем тенисеру и продужава меч. Сет, а испоставило се и меч, решен је у тај-брејку.

Велика борба и у тај-брејку. Пет мини-брејкова у првих шест поена, наш тенисер је изборио један више и повео са 4:2. Потом је Крајиновић био сигуран на свој сервис. Белгијанац је стабилизовао сервис и пришао на 5:4.

Филип потом осваја две везане меч-лопте, прву, на свој сервис, користи за 7:4 у тај-брејку.

Филип ће у борби за четвртфинале играти са квалификантом Бразилцем Тијагом Монтеиром, који је савладао Португалца Созу са 6:4, 6:3.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара