Читај ми!

Велико финале Аустралијан опена – историјска шанса за Медведева и Надала

Велико финале Аустралијан опена на програму је од 9.30 по средњоевропском времену и за титулу ће се борити Данил Медведев и Рафаел Надал. Дуел другог и петог играча света, осим што доноси новог гренд слем шампиона, има велики значај и због будућности и даљег изгледа каријере Новака Ђоковића, који је депортацијом спречен да учествује на турниру у Мелбурну. Ток меча Медведева и Надала моћи ћете да пратите на нашем порталу.

Аустралијан опен дошао је до самог краја и остало је да сазнамо ко ће подићи Норман Брукс челенџ куп, како је званично име пехара за победника у мушком синглу.

На терену "Род Лејвер арене" наћи ће се Медведев и Надал у мечу у којем ће први пут у каријери руски играч бити благи фаворит.

Московљанин има велику прилику да дође до другог узастопног трофеја са неког од четири највећа турнира (пре неколико месеци освојио Ју-Ес опен), а победа му не би гарантовала само историју, већ и скок на прво место на АТП ранг-листи по први пут у каријери.

Данил је је у фантастичној форми у последњих годину дана – освојио је четири турнира током 2021. године, укључујући и дебитантски гренд слем на Ју-Ес опену.

Медведев би у случају тријумфа сменио Ђоковића на челу што би, парадоксално, због околности које су се догодиле у јануару, Новаковим навијачима могло више да прија него успех Надала.

"Бик са Мајорке" један је од најбољих тенисера у историји, а евентуалном победом дошао би до 21. гренд слема, чиме би надмашио остварења својих "архинепријатеља" Новака Ђоковића и Роџера Федерера.

"Опет ћу играти са неким ко јури 21. титулу. Прошли пут је Рафа гледао на ТВ-у, не знам за кога је навијао. Верујем да ће сада Новак гледати", рекао је Медведев кроз смех.

Њих тројица су изједначени на првом месту вечне ранг-листе са по 20 титула и до краја каријера ће водити велику битну за ласкаво звање најбољег свих времена (ГОАТ)

"Имао сам шансе у прошлости већ неколико пута, 2014, 2012, 2017. Тешко је. Само неколико људи је то успело јер је то веома тешко урадити. Срећан сам што имам прилику. Оно што је битније од свих статистика јесте још једно финале Аустралијан опена. То ми много значи", истакао је Надал.

"За мене је важније да освојим Аустралијан опен од било које стаистике везане за спорт, историју. Заиста то мислим. Срећан сам што сам део ове ере тениса, што чиним све уз двојицу играча. То је то. На неки начин, није важно имати један више или мање. Мислим да смо сви урадили невероватне ствари које ће бити тешко достићи."

Међутим, колико год рекорда оборио у каријери, Рафа нема толико добар учинак у финалима у Мелбурну. Занимљив је и податак да је Надал само једном тријумфовао у Аустралији, далеке 2009. године када је сломио Роџера, а потом је чак четири пута поражен у борбама за трофеј (двапут од Ђоковића и по једном од Вавринке и Федерера).

Медведеву и Надалу ће ово бити пети међусобни окршај, а Шпанац води са 3:1 у победама. Све три победе Рафа је остварио током 2019. године, између осталог и у финалу Ју-Ес опена, док је у последњем међусобном дуелу славио Медведев – на Завршном АТП турниру 2020. године.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво