Читај ми!

Кирјосу звиждала аустралијска публика: Не знам шта сам вам урадио, ви сте зоолошки врт...

Сјајну игру и победу Ника Кирјоса у првом колу Аустралијан опена домаћа публика, барем један њен велики део, поздравио је – звиждуцима и негодовањем. То раније није био случај, а једино што се у међувремену променило, како се чини, јесте јавна подршка коју је Кирјос пружио и даље пружа Новаку Ђоковићу.

Ник Кирјос је победио Британца Лијама Бродија са 3:0 у сетовима и тиме изборио дуел у другом колу првог гренд слема сезоне против Данила Медведева, најбоље пласирaног тенисера на АТП листи у одсуству Новака Ђоковића, али и играча кога је два пута побеђивао до сада (из исто толико мечева).

Ово је био његов први меч од септембра али и меч који је одиграо само седам дана након што је био позитиван на коронавирус.

И поред свега тога, па и чињенице да је домаћи тенисер, Кирјос није могао да говори без доста гласних звиждука са трибина. Није могуће јасно интерпретирати ове звиждуке, барем не са пуном сигурношћу, али најјаснија претпоставка која се намеће јесте она која би ове звиждуке анализирала као резултат подршке коју је Кирјос пружао Ђоковићу претходних седмица.

"Не знам шта сам урадио овој публици, али ви сте зоолошки врт...", рекао је Кирјос, пре него што је наставио да говори о томе колико му је "драго што је поново овде, посебно након што је неколико дана провео у кревету, спавајући 17-18 сати због ицрпљености проузроковане инфекцијом".

У међувремену је Кирјос стигао и до тријумфа у дублу, заједно са Танасијем Кокинакисом, против аустралијског пара Мекејб–Болт. 

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво