Читај ми!

Новаку потврђена забрана уласка у Аустралију на три године

Најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу као последица депортације из Аустралије потврђена је забрана уласка у земљу на три године. Ђоковић је у недељу морао да напусти Аустралију пошто је Федерални суд потврдио одлуку министра за имиграције Алекса Хока да му поништи визу, због чега три године неће моћи да крочи на континент на којем је имао највише успеха у каријери.

Ђоковић је по напуштању Мелбурна снимљен на аеродрому у Дубаију, одакле се упутио ка Београду, где би требало да стигне око поднева.

Оно што је сигурно јесте да се до краја првог гренд слема у сезони неће оглашавати, што је потврђено из његовог тима.

У међувремену, стигла је информација да ће му због депортације бити забрањен улазак у Аустралију на три године, што је потврдила и министарта унутрашњих послова Керен Ендрјуз.

То значи да, у случају да не дође до промене одлуке што се раније догађало, деветоструки шампион неће моћи да се такмичи на Аустралијан опену све до 2025. године, уколико не поднесе жалбу коју ће Аустралија прихватити, или челници не преиначе одлуку о трогодишњој забрани.

"Укидање визе је потврдио Федерални суд, тако да, као резултат тога, њему ће бити забрањен улаз у земљу на три године", рекла је министарка Ендрјуз за аустралијске медије.

Трогодишња забрана може бити укинута, али о томе се још не разматра.

"Забрана може да се укине у случајевима када се разлог за то докаже, али то није нешто о чему ће се разматрати данас или сутра, већ у будућности. Свако ко аплицира за укидање забране мора да прође кроз исти процес, није битно да ли је Новак Ђоковић или неко други. Тај процес није праволинијски. Ову сагу смо могли да избегнемо да је Новак Ђоковић био вакцинисан", додала је министарка.

И премијер Скот Морисон потврдио је да постоји могућност да се врати у Аустралију.

"Не желим ни на који начин да утичем на будуће одлуке, али постоји могућност да се Ђоковићу дозволи улазак у Аустралију под одређеним околностима", изјавио је први човек Аустралије.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво