Читај ми!

Аустралијске власти после одлуке суда: Сада је време да уживамо у тенису

Премијер Аустралије Скот Морисон и министар за имиграцију Алекс Хоук задовољни су одлуком Федералног суда да одбаци жалбу Новака Ђоковића на укидање визе за боравак у тој земљи. Одлука суда је донесена на основу јавног интереса, каже премијер и истиче да је сада време за уживање у тенису.

Aустралијски премијер Скот Морисон рекао је да је одлука Федералног суда о укидању визе Новаку Ђоковићу донесена ради здравља, безбедности и реда, на основу тога што је, како каже, то било у јавном интересу.

"Поздрављам одлуку да наше границе буду јаке и да Аустралијанци буду безбедни. Као што сам рекао у петак, Аустралијанци су поднели много жртава током ове пандемије и с правом очекују да ће резултат тих жртвовања бити заштићен. Током пандемије, заједно смо остварили једну од најнижих стопа смртности, најјачих економија и највиших стопа вакцинације у свету", сматра Морисон, а преносе аустралијски медији.

Додаје да су јаке границе фундаменталне за аустралијски начин живота, као и владавина закона.

"Наша Влада је то увек разумела и била је спремна да предузме одлуке и радње неопходне за заштиту интегритета наших граница. Захваљујем Суду на њиховој брзој пажњи на ова питања и на стрпљењу свих укључених док смо радили на решавању овог питања. Сада је време да наставимо са Аустралијан опеном и да се вратимо уживању у тенису током лета", поручио је Морисон.

Хоук: Снажна политика заштите граница

И министар за имиграцију Аустралије Алекс Хоук, који је и укинуо Новакову визу, поздравио је данашњу једногласну одлуку федералног суда Аустралије, којом су подржали његов потез.

"Снажна политика заштите граница Аустралије нас је очувала током пандемије, што је резултирало једном од најнижих стопа смртности, најјачим економским опоравком и највишим стопама вакцинације у свету. Снажна политика заштите граница такође је од суштинског значаја за очување друштвене кохезије Аустралије која наставља да јача упркос пандемији", поручио је Хоук.

Наглашава да су Аустралијанци поднели велике жртве да би дошли до ове тачке и, како каже, влада премијера Скота Морисона је "чврсто посвећена заштити ове позиције, као што аустралијски народ очекује".

"До данас је у Аустралији примењено око 43 милиона доза вакцинације и више од 91,6 одсто Аустралијанаца старијих од 16 година је у потпуности вакцинисано. Сходно томе, Аустралија је била у могућности да започне корак по корак, безбедно поновно отварање своје међународне границе као резултат овог успешног програма вакцинације", сматра Хоук.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара