Читај ми!

Вучићева подршка Ђоковићу и порука премијеру Аустралије

Александар Вучић се огласио на Инстаграму како би пружио подршку Новаку Ђоковићу, али и како би се директно обратио премијеру Аустралије Скоту Морисону.

Председник Александар Вучић у обраћању, објављеном на његовом Инстаграм налогу, говорио је о ”притисцима којима је Србија изложена”, додавши притом да ”оно што никада нису успели да нам одузму јесте наше срце, наш понос и наше достојанство”. 

”Ово говорим због свега што се дешава у Мелбурну у Аустралији, не размишљајући колико то политичких поена може да ми да или одузме - никада се нисам китио туђим перјем. Међутим, напади и притисци на Новака Ђоковића, грађанина Србије, за мене неразумљиви, учини су немогућим да се не огласим и кажем шта мислим и шта је наш одговор Аустралији”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је до његовог одговора дошло тек након што се огласио и премијер Аустралије Скот Морисон, који је, како је Вучић нагласио, изразио своје задовољство одлуком да се други пут укине виза Новаку Ђоковићу.

”Моје питање је, ако сте хтели да га спречите да освоји десети трофеј у Мелбурну, зашто га нисте одмах вратили? Зашто му нисте одмах рекли да не може да добије визу? Зашто се иживљавате над њим, над његовом породицом и целом једном слободарском нацијом?”, казао је Вучић.

Председник Србије је, алудирајући на оно што он сматра политизацијом читаве ситуације у Аустралији, нагласио да ”народ у Србији неће променити мишљење и поштовање према народу у Аустралији, али и да неће променити мишљење о Новаку Ђоковићу”, без обзира на, како је рекао ”стотине и хиљаде најгорих могућих текстова који се пишут о њему”.

”Живела Србија! Новаче, Србија је уз тебе!”, завршио је председник Вучић.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво