Читај ми!

Премијер ни речи о судбини Ђоковића, чека се одлука министра за имиграције

И даље се чека одлука о судбини Новака Ђоковића у Аустралији и још није познато када тамошње власти да донесу одлуку о депортацији. Према писању портала "Ејџ", то се неће догодити ни данас. Све је у рукама министра за имиграције Алекса Хока, који има дискреционо право да Ђоковићу укине визу и наложи му да напусти земљу. Наводно ће се ресорно министарство огласити саопштењем када буде одлучено.

Премијер Скот Морисон одржао је ванредно обраћање медијима и сви су очекивали да говори о Новаковој ситуацији, али се то није десило.

Све време је причао о епидемијској ситуацији у земљи, новим мерама заштите и вакцинацији, а када је упитан о српском тенисеру, дао је кратак одговор:

"Осврнуо бих се на недавно саопштење господина Хока – од тада се ништа није променило. У питању су индивидуална овлашћења која има министар и које може да искористи министар Хок, а ја у овом тренутку не желим да дајем више коментара", истакао је Морисон.

Сада је све на споменутом Хоку и очекује се да се ускоро огласи о овом случају, а како Ејџ преноси, то се неће догодити у четвртак.

Ђоковић се налази под истрагом граничних власти због процедуралних грешака приликом доласка у земљу, односно нејасноћа у медицинској и путној документацији. Медији су пренели и да му, у случају да се потврди кривица, прети до пет година затвора.

Српски играч је у среду, опширним саопштењем, демантовао дезинформације у медијима поводом активности у претходних месец дана.

У међувремену је одржан жреб и Новак је сазнао ривале – на старту ће играти против Кецмановића, док су у његовој половини костура Рафаел Надал и Александер Зверев.

Осим у Аустралији, истрага се води и у Шпанији, где полиција истражује боравак српског тенисера у тој земљи од 31. децембра до 3. јануара, преносе шпански медији.

Како се наводи, полиција је од Владе Шпаније добила налог да истражи како је Ђоковић ушао у ту државу. Он је у том периоду био у Марбељи, одакле је отишао за Дубаи, а затим и у Мелбурн.

У Шпанију тренутно могу да уђу само држављани Србије који су вакцинисани, па Шпанци морају да истраже како је онда Новак ушао у ту земљу, пренео је шпански радио Кадена Копе.

Такође, у Шпанију може да уђе и неко ко има медицинско изузеће и сада ће Шпанци истражити да ли га је Ђоковић добио.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво