Читај ми!

"Све ово ће додатно мотивисати Новака, прва два-три кола су кључна"

Душан Орландић, извршни директор за спортска и организациона питања Тениског савеза Србије, гостујућу у Јутарњем дневнику РТС-а истакао је да је због целе ситуације Новак Ђоковић остао ускраћен за праве припреме за Аустралијан опен. Један од водећих људи ТСС ипак верује да је Новак довољно јак да преброди све што му се дешава и спремно дочека први гренд слем у сезони.

Орландић се нада да више неће бити политичких уплива у овај случај и да ћемо ускоро добити коначну одлуку о свему.

"Мислим да у овом тренутку не постоји ниједан разлог због којег Новак не би требало да игра на овом турниру. На крају крајева, Федерални суд је то потврдио", истакао је Орландић за РТС.

Додаје да је свим играчима, па и светском "броју 1", потребан процес припреме пред најважније турнире какви су гренд слемови.

"Сигурно да му је скраћен период за припрему овако једног важног турнира на који је навикао. Међутим, познајући његове менталне способности, где је небројено пута до сада доказао да је изузетне менталне снаге, надамо се да ово све неће утицати на њега. Напротив, да ће га додатно мотивисати да пружи све од себе."

Казао је да ће уводне рунде у Мелбурну бити прави тест да видимо колико је све оставило трага на најбољег тенисера на планети.

"По мом мишљењу, прва два-три кола ће бити кључна. Ако ту све прође без проблема, што заиста очекујем, касније ће ући у такмичарски ритам. Не смемо заборавити да је последње званичне мечеве које је одиграо били они у Дејвис купу, тако да има паузу од месец и по дана"

Делује да је спреман, али не можемо знати шта се у њему "унутра" дешава, додаје Орландић.

"У тих пет дана имао је могућности да ради на себи, али ни изблиза у оној мери шта би радио да је био у нормалним околностима. Даља неизвесност која је присутна му сигурно не помаже", закључио је Орландић за РТС.

Потврдио је да предстојећи Аустралијан опен сигурно неће бити обичан турнир, да ће атмосфера на трибинама бити узаврела јер је "цео свет подељен не само око вакцина, него свега живога".

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи